kategoria: Nauka języka włoskiego / forum: Pomoc językowa
lola274
19 lip 2008
Cześć mam prośbe :) Nie umie włoskiego a dostałam od kolegi maila po włosku i nic z tego nie rozumie .... proze pomóżcie mi .... a oto i on :
Amore, ma come fai a scrivere cosě bene in italiano? E' scritto tutto perfettamente....! Anch'io ti penso in continuazione, penso di essermi innamorato veramente di te...! Io sono solo tuo, quanto vorrei averti quě accanto a me..!Mi manchi talmente tanto che piů passano i giorni e piů mi rendo conto che tu non ci sei accanto a me...e sono triste...!mi mandiqualche altra tua foto?....magari qualcuna sexy......visto che lo sei...!
Zarabiste jest zestawienie: "Nie umie włoskiego a dostałam od kolegi maila po
>włosku i nic z tego nie rozumie" z nastepujacym zdaniem ">Amore, ma come fai a scrivere cosě bene in italiano? E' scritto tutto >perfettamente....!".:))))
Insonnia
19 lip 2008
Kochanie, ale jak piszesz tak dobrze po włosku? Wszystko jest perfekcyjnie napisane. Ja też ciągle o Tobie myślę, myślę ,że jestem naprawdę zakochany w Tobie! Jestem tylko Twój, jak chciałbym mieć Ciebie tu blisko mnie ! Tesknie tak bardzo mocno,że im więcej mijają dni tym bardziej poddaje się,bo Ty nie jesteś blisko mnie..i jestem smutny ! Możesz mi wyslac inne Twoje zdjecie? lepiej jakieś sexy...widzialem jaka jestes!
Może ktoś poprawić?
aga-sole
19 lip 2008
mi rendo conto che tu non ci sei...-zdaje sobie sprawe, ze ciebie nie ma obok mnie
di essermi innamorato...- zakochalem sie
magari qualcosa sexi visto che lo sei-moze cos sexi bo taka jestes!
aga-sole
19 lip 2008
sexi pomylka moja, hi hi sexy :))
yamadawa
19 lip 2008
...przepraszam, nie chcę wywoływać... ale:
umieć:
umiem, umiesz, umie.... (nie umiem, nie umiesz, nie umie...)
rozumieć:
rozumiem, rozumiesz, rozumie... (nie rozumiem, nie rozumiesz, nie rozumie..)
:)
lola274
19 lip 2008
Hej male sprostowanko :P Napisał mi że umie perfekcyjnie po włosku bo ja mu napisałam maila z paroma zdaniami po włosku które znalałam na stronce... Ale myślałam że odpisze mi jak zawsze po angielsku a on mi z włoskim wyjechał... :P A ja naprawde nie umie włoskiego :)
nie masz co przepraszac i tak dziewcze nie zrozumialo :))
yamadawa
19 lip 2008
>>Napisał mi że umie perfekcyjnie po włosku
lola274
20 lip 2008
Io sono solo tuo amore mio, mi manchi tantooo ! Ti penso ogni minuto !! Co to znaczy???
yamadawa
20 lip 2008
Io sono solo tuo(ja jestem tylko twój) amore mio(miłości moja), mi manchi tantooo (bardzoooo tęsknię )! Ti penso ogni minuto (myślę o tobie w każdej minucie)!!
:)
lola274
20 lip 2008
Dziękuje bardzo:):):*
lola274
20 lip 2008
Mam prośbę przetłumaczcie mi ten oto tekst: Hej kochany mam nadzieje że u Ciebie wszystko wporzątku. Chchiałabym żebyś mi przesłał te zdjęcia które robiłeś twoim aparatem jak siedzieliśmy na tarasie i w ogóle ... Bardzo za Tobą tęsknie. Mam nadzieje że w przyzłym roku uda mi sie przyjechać do włoch na dłużej poniewaz szukam tam pracy i jeśli znajde to przyjade na 2 miesiące :) Nie umie sie już doczekać spotkania z Tobą:* Jak bedziesz pisał do mnie to pisz po angielsku jak coś bo za bardzo nie rozumie jak piszesz po włosku :) Kocham Cię skarbie :* I bardzo tęsknie:*
aga-sole
20 lip 2008
Ciao amore, spero che da te tutto bene! Vorrei tanto che tu mi mandassi le foto che hai fatto sulla terazza e in genere....Ho una nostalgia pazzesca di te! Spero che l'anno prossimo potrò venire in Italia per il periodo più lungo perché sto cercando il lavoro e se lo trovo verrò per due mesi:) Non vedo ora di incontrarti. Quando mi scrivi, scrivi in inglese perché di italiano non capisco un tubo. Ti amo tesoro mio, e muoio di nostalgia.