mogłabym prosic o przetlumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
ti capisco sempre meno, fammi capire io e te cosa siamo così riesco a comportarmi di conseguenza.
Credo ci sia una buona amicizia tra me e te, poi se a te questo non va bene e le cose stanno differentemente basta dirmelo.
Lo so a suo tempo con te mi sono mi sono comportato molto male, pero' parla chiaro non so tra te e kasia cosa vi siete detti, ma se ne parli con me sarebbe meglio, fammi capire quali sono le tue intezioni, cosa ti aspetti da me e solo così riusciremo a chiarirci bene.
Rozumiem cię coraz mniej, daj mi zrozumieć czym my, ja i ty, jesteśmy, wtedy będę mógł zachowywać się odpowiednio.
Ufam że między tobą a mną jest dobra przyjaźń, jeśli tobie to nie pasuje i rzecz ma się inaczej wystarczy mi o tym powiedzieć.
Wiem że swego czasu zachowalem się bardzo źle ale powiedz jasno, nie wiem co ty i Kasia między sobą mówiłyście ale byłoby lepiej żebyś porozmawiała o tym ze mną, daj mi znać jakie są twoje intencje, czego ode mnie oczekujesz, tylko tak uda nam się to wyjaśnić dobrze.
edytowany przez Silva90: 21 sty 2012
Dziekuje za tlumaczenie a czy moglabym jesli to nie klopot w druga strone przetłumaczyc?Jesli tak to z góry dzieki za pomoc.
,,Ja też nie mogę powiedziec,że rozumiem Cie lepiej,przyjezdzasz do mnie jest wszystko w porzadku spedzamy fajnie czas,zachowujemy sie wedlug mnie nie tylko jak dobrzy przyjaciele ale jak ktos wiecej, pozniej znikasz długimi tygodniami nie dajesz znaku zycia i smiesznie sie tym tlumaczysz ze byłeś zajety, myslę ze napisanie meila lub sms zajmuje pare minut.Co do Kasi to może zle to napisałam ona nic złego na Twoj temat nie powiedziala tylko z jej obserwacji wynikalo ze Ty po prostu lubisz być sam taki(wolny ptak) a ja nie nadaje sie na takie luzne związki. Mysle ze teraz choć troche mnie zrozumiesz.
Ja się nie podejmuję tłumaczenia w drugą stronę, może ktoś mądrzejszy ode mnie przetłumaczy.
Hmm rozumiem ale jesli nikt sie nie znajdzie to moze sprobujesz a tam gdzie bedziesz miala watpliwosci zostaw w nawiasie

»

Życie, praca, nauka