POMOCY! 10 zdan do przetlumaczenia na włoski!

Temat przeniesiony do archwium.
Potrzebuję napisać 10 zdań po włosku.(jest mi to potrzebne na poprawę końcowej oceny)

Informacje:

Mam na imię Patryk.Mieszkam w Krakowie.uczę się w gimnazjum nr 3.

W tej szkole zacząłem naukę języka włoskiego.Moim hobby jest ekstremalna jazda na rowerze.Od kilku lat doskonale technikę pływania.Mam czwórkę rodzeństwa,dwóch braci i dwie siostry.Mieszkam w domu obok którego przepływa rzeka Wisła.Moje miasto jest piękne i pełne zabytków.W przyszłości chce skończyć szkole średnią i studia.

Z góry dziękuje za pomoc !

Pozdrawiam Patryk.
Dodam jescze ze barzdo tego potzebuje poniewaz musze to odac na jutro na poprawe oceny wiec za pomoc bede bardzo wdzięczny!
Cytat: MrWilk
Potrzebuję napisać 10 zdań po włosku.(jest mi to potrzebne na poprawę końcowej oceny)

[...]
Dodam jescze ze barzdo tego potzebuje poniewaz musze to odac na jutro na poprawe oceny wiec za pomoc bede bardzo wdzięczny!

Ocenę masz poprawić ty. My nie musimy. Napisz sam. Ktoś może ci sprawdzić.
Il mio nome é Patryk. Abito a Cracovia. Studio alla scuola media numero 3 (tre).

In questa scuola ho iniziato lo studio della lingua Italiana. Il mio hobby é il ciclismo estremo. Da qualche anno miglioro la tecnica del nuoto. Ho quattro fratelli (fratelli to rodzeństwo ale również bracia), due fratelli e due sorelle. Abito nella casa vicino dove passa il fiume Vistola. Mia città e bella e piena di monumenti. Nel futuro vorrei finire il liceo e l'università.
Poprawice?

« 

Jezyk wloski i slownictwo tematyczne

»

Pomoc językowa