Prosze mi pomoc... Pilne!

Temat przeniesiony do archwium.
Mam ogromna prosbe. Moja mama jest we Włoszech. Zepsuł sie jej telefon komorkowy i wyslalam jej nowy 5 lipca. Poczta Polska. Do dzis paczka nie dotarła. W trackingu od 12 lipca pisze ze podalam zly adres co jest nie mozliwe bo inna paczke miesiac temu wysylalam na ten sam adres i doszla. Pisze mi ze prosza o kontakt na bezplatny numer 803.160 Mama probuje dzwonic ale z komorki sie nie da. nie ma stacjonarki. Prosze mi pomoc przetlumaczyc napisze maila do poste italiane we Wloszech albo moze ktos z Was spotakl sie juz z czyms takim i jak zadzwonic z komorki na taki numer we Wloszech... Martwie sie nie mam kontaktu z mama itd... Na poczcie niby mowia ze trzeba czekac i paczka wroci ale ile mam czekac denerwuje sie. Pomoglby mi ktos? bede wdzieczna
Jezeli Twoja mama ma mozliwosc zadzwonienia tylko z komorki to musi wybrac numer: 199.100.160 i zlosi jej sie serwis klienta,tyle tylko,ze ten numer jest platny
problem w tym, ze nikt nie chce zadzwonic - niewiem czemu;/ a mama nie zna na tyle jezyka niestety
wyslalam Ci wiadomosc na Twoja poczte
Idz na poczte i reklamuj ta przesylke ..w zaleznosci od sposobu nadania ...O ile nie nadalas zwyklym listem tylko poleconym to nalezy ci sie odszkodowanie zPoczty Polskiej po przeprowadzeniu przez nich toku wyjasniajacego zaginiecie przesylki..nie dzwon na zaden wloski numer to trata kasy REKLAMUJ na Poczcie Polskiej wmiejscu nadania..wypelnisc musisz druk..tzn ta osoba co podala swoj adres zwrotny i ma pokwitowanie ..Poczcie potrzebny jest numer nadawczy z pokwitowania nadania przesylki
acha i nadajac jakiekolwiek przesylki do Wloch nie piszcie najpierw IMIENIA odbiorcy ty NAZWISKO !,ktore to musi byc pierwsze...bo potem sa jaja..Wlosi nie odrozniaj naszych nazwisk i imion np jesli sie wysle przesylke do Zenobi Jakalskiej to wloskie aviso bedzie na Zenobie.J. :D
Problem juz zostal rozwiazany:-)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa