Studia I, a II stopnia

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie jezeli koncze prawo I stopnia (polski licencjat), czy moge studia II stopnia (uzupelniajace) konczyc na innej specjalizacji np na ekonomii, czy musze juz robic "laurea spec. di giurisprudenza". Chodzi mi o zrobienie II stop. we wloszech. Moje pytanie dot. tez polskich uczelni.
A gdzie konczysz prawo licencjatem??? Prawo to jeden z tych kierunków, ktore zawsze trwają 5 lat, są jednostopniowe. Podobnie medycyna (6 lat). Albo kończysz całe studia, albo nie masz nic - żaden licencjat tu nie istnieje.
Pozdrawiam, M.
Oczywiście chodzi mi o polskie uczelnie. Tu nie ma możliwości "uzupełniających" studiow prawniczych. We Włoszech - non ho la piu pallida idea :-)
przepraszam nie napisalem dokladnie jestem na wydz admin-prawnym spec administracja i chcialbym zmienic kierunek troszke i np isc w strone zarzadzania, wiem ze w polsce z tym ciezko w gli stati uniti nie mial bym z tym problemu, ale jak jest we wloszech? Dziekuje za zainteresowanie, pozdrawiam Cie
przepraszam ,ale czy to się czasem nie pisze "non ne ho la piu pallida idea" bo wlasnie tak mam w slowniku ,(slownki czasem nie podaja prawdy, a to fajny zwrot i chciałabym wiedzieć jak to sie używa właściwie...)
agata masz racje!!!
no tak..ale wlasnie jak to jest z tym laurea breve w polsce i szansie kontynuowania II stopnia w italii?
witam!czy ktos sie orientuje od czego trzeba zaczac w polsce by moc studiowac we wloszech??jakie są potrzebne dokumenty?jakies egzaminy??
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa