Mediolan - Socrates Erasmus

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |
Jadę na Erasmusa do Mediolanu. Zaczynam pod koniec września i spędzę tam cały roczek :-) Strasznie się cieszę, jedynie finsnse mnie troszkę przerażają. Czy ktoś był w Mediolanie, studiował, pracował? Bo na pewno będę musiała pracować i ciekawa jestem czy łatwo znaleźć pracę? I w ogóle czekam na wszystkie info na temat tego wielkiego miasta i studiów w Milano :-) Pozdrawiam cieplusio:-)
No hej! Ja niestety nie jestem w stanie udzielic Ci tych informacji...byłam tam tylko jako turystka. Ale chciałabym się dowiedzieć od Ciebie z jakiej uczelni wyjeżdżasz, mnie własnie bardzo zalezy na Milano a moj univ tylko do Bari wysyla..:(( Alez ja Ci zazdroszcze!!!;-) Pozdrawiam,papa!!
Ciao! Moja koleżanka jedzie.Powiem jej żeby zaglądnęła na stronkę to się jakoś skontaktujecie i będzie rażniej.
Hej :-) Jadę z AE we Wrocławiu. Ale ogólnie w Milano jest dużo uniwesytetów, więc pewnie wielu studentów z ersamusa. I jak było tak turystycznie? Bo ja nigdy nie byłam w Milano i jak już pojadę to na taaak długo :-) pzdr
Cześć wyjeżdzam na Erasmusa do Bolonii we wrześniu. Może ktoś z was już tam był to niech się odezwie:) interesują mnie wszystkie praktyczne informacje,ceny akademików,możliwości pracy,atmosfera,ludzie,jak wyglądają studia itd.
Hej Poliszanka! Niestety nie mam zbyt wielu informacji na temat studiów w Mediolanie ale wybieram się w tamte okolice niedługo i też na długi okres czasu więc jak bedziesz miała ochotę czasami się tam spotkać to byłoby mi bardzo miło.....Zresztą jestem z wrocławia,także jak będziesz chciala otrzymać jakieś informacje to możemy się spotkać.Wkońcu mam tam swojego italiano,może on mógłby w czymś pomóc...Mój nr [gg] ..Pozdrawiam...

PS.Ne jestem żadnym zboczeńcem...:)))
Ciao, miasto jest rzeczywiście wielkie, sami mediolanczycy mieszkajacy tam cale zycie nie znaja go w calosci i potrafia sie zgubic! Widzialam! Co do pracy to jest ale nie latwo znalezc, taka prawda mimo ze to 1 z najbogatszych miast w Italii. Jesli znasz dobrze jezyk to wszystko przed Toba... Pozytywne nastawienie i do przodu!Mieszkalam niedaleko w zeszlym roku i mam tam znajomych. Powodzenia. Pozdrawiam
Czesc!Jade na Socratesa do Maceraty.Moze ktos rowniez jedzie albo byl i mogl by mi udzielic cennych wskazowek.Ania
Ja pochodze z Wroclawia. Bylam na erasmusie w perugii. a teraz mieszkam w orvieto - bardzo piekne misteczko i polecam je zwiedzic. Sluze informaxjmi na temat erasmusa. moj email [email]
pozdrawiam serdecznie aga
..poszukuje informacji na temat uczelni wloskich( aktualnie:aquila, bolonia, mediolan)..czy ktoś może mi pomóc..
Hej ;-) ja mam jeszcze rok liceum przed sobą, ale już myślę o tym, jak wyjechać do Milano studiować ;) Co roku mieszkam tam cały lipiec i pół sierpnia :-) Miasto bardzo mi się podoba, ale przeraża mnie troszeczkę jego ogrom :| Cóż... pomimo tego jest bardzo przyjemne i ludzie są tam uprzejmi :) Największym minusem są "szalone ceny" ;-) Ale co tam... Zawsze może poszukać pracy, której tam nie brakuje ;-)
hey, ja tez jade na poczatku wrzesnia ....
Bylem zobczyc co jest grane dokladnie tydzien temu ....
Do Milano jedziesz? Na Socratesa? Bo ja dopiero pod koniec września, wcześniej na kurs do Sieny. Jesli do Milano, to jak planujesz mieszkać? Tzn. chcesz wynając mieszkanko, czy akademik?? [email] Ciao
hej, ja tez jade do Mediolanu, od poczatku wrzesnia bede we wloszech na kursie, dokladniej w como, tuz pod, a pozniej to juz tylko mian ;) slyszalam, ze cudowne miasto...
slyszalam, ze ceny mieszkan zabojcze i ze taniej wychodzi akademik... poza tym, wlosi nie zawsze sa mili przy wynajmowaniu mieszkan...
apropos, i jak tam jest? ;) jesli chodzi o mieszkanie np?
Poliszanka, mogłabyś mi napisać, jak wyglądała rekrutacja na Erasmusa? Dużo było chętnych i ciężko się dostać? Znałaś dobrze język? Z którego jesteś roku? Ja też studiuję na AE we Wrocławiu i sama zastanawiałam się, czy nie próbować...
witam, rekrutacja na erasmusa nie trudna. Egzamin jezykowy ustny. Ale u nas jest bardzo dużo miejsc na Erasmusa: Perugia, Triest, Mediolan i Cagliari, w sumie okolo 20 miejsc na całą akademię. A kandydatów było 17, więc wszyscy pojadą, tylko ewentualnie nie tam gdzie chcieli. Zachęcam!! ja w niedziele jade na kurs językowy , a od października Milano. Pozdrowionka
Hm...myślałam że jest ciężko się dostać na Erasmusa...Ale skoro piszesz, iż nie jest źle, to chyba spróbuję za rok :) Bo w tym jakoś myślałam, zastanawiałam się i w końcu doszłam do wniosku, że nie.
Życzę udanych chwil we Włoszech :)
A na kurs to tak sama jedziesz czy też z uczelni? Znałaś wczesniej włoski?
A jak poszukiwac w Mediolanie mieszkania? Ponoc najlatwiej szukac juz po przyjezdzie. Ale co robic, jak nie ma sie gdzie zatrzymac na samym poczatku. Zaczynam od pazdziernika studia w tym miescie. Osoba, ktora mial jechac ze mna zrezygnowala. Czuje sie z tego powodu bardzo niepewnie. A i koszty beda pewnie inne.
Na kurs jade tez z uczelni. Wiec place kupe kasy, ale na szczescie tylko za zakwaterowanie. Kurs mam za darmo, a z tego co slyszalam to kosmiczna cena - nie wiem . A wloskiego ucze sie u nas na akademii. Pozdrowionka i trafnej decyzji w sprawie erasmusa!!! ciao :)
Z kursem nie miałabym problemu, bo jezyk znam :P...Tylko nie uczę się ga na AE.
Ciao Poliszanka...NA jakim uniwerku i na jakim wydziale bedziesz odbywala erasmusa?Studiuje z Mediolanie od roku na panstwowym uniwerku(Universita`degli studi di Milano)duzo by tu opowiadac...jesli masz pytania daj znac...aproposito skad jestes?Obecnie jestem w Warszawie do konca wrzesnia...pozdrawiam!
Hej jade do Mediolanu na Socratesa i bede studiowala na Politechnice. Szukam mieszkania wiec jesli ktos chcialby ze mna cos wynajac bylabym wielce zainteresowna. Albo jesli macie kontakt jakis do ludzi ktorzy wynajmuja mieszkania. Dzieki
jestem z Warszawy tez. Zapomnialam dodac :) bede studiowala Architekture na Politechnice no i stad koniecznosc mieszkania. Bardzo prosilabym o kontakt. Annarella - wielka prosba do CIebie!!
Ola moj e-mail [email]
chcialabym w mediolanie studiować filologie anglilską , studia magisterskie uzupelniajace, czy istnieje taka mozliwosc? prosilabym o info na jakim univerku
cześć ja własnie od wrzesnia zaczynam studia na Universita`degli studi di Milano... Bardzo jestem ciekawa wszystkiego co związane z uniwersytetem, ludzmi... Mam tez mały problem ze znalezieniem mieszkania... mozesz mi napisac jak załatwiłas zakwaterowanie w Mediolanie??? Bardzo dziekuje
ciao! Ja bylam w Milano w zeszlym roku. Jesli chodzi o mieszkanie to warto bys pojechala troszke wczesniej we wrzesniu i na uczelni sa tysiace ogloszen wiec na pewno cos znajdziesz. Tylko wyposaz sie w dobra mape i sporo cierpliwosci:) Wez ogloszenia zarowno z Universita gesli studi jak i z politecnico. Na obu jest ich bardzo duzo. Powodzenia i milego pobytu w Milano!! Ehh sama tez bym tam znow chetnie pojechala...
Ciao, byłam na erazmusie w ubiegłym roku w Pawii, to 30 min. drogi od Mediolanu , b. dużo osób dojeżdżało stąd właśnie do Mediolanu - za ok. 200 euro można w Pawii wynająć pokoik z wszelkimi wygodami i wydając maksymalnie 60 euro na nieograniczoną ilośc przejazdów do Mediolanu i z powrotem, żyć sobie wygodnie, bez hałasu, w otoczeniu renesansowej architektury (katedra projektu Leonarda), a kiedy tylko się zechce być w cetrum Milano.
CZESC NAZYWAM SIE GOSKA MIESZKAM WMEDIOLANIE MAM CORKE KTORA TEZ WE WRZESNIU PRZYJEZDZA NA STUDIA DO MEDIOLANU FAJNIE BYBYLO POZNAC.CZEKAM NA WIADOMOSC
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

Zostaw uwagę