Toruń fil. włoska help!!!

Temat przeniesiony do archwium.
31-41 z 41
| następna
ale te 3 miejsca w wawie sa dla 3 najlepszych osob , a chyba kazdy chce kontunuowac bo licencjat nic nie daje , zwlaszcza na filologii. A w krakowie jest tylko 10 miejsc na tych mgr .Poza tym od nowego roku za wszystkie studia mgr uzupelniajace trzeba bedzie placic niezaleznie czy dzienne czy nie.wiec lepiej sie zastanowic na d toruniem ,,,,,dobrze radze pzdr
La letteratura è importante ma la grammatica è la base!!! Ricordatelo, Cara Mia :-) Tu e Doriana avete torto dicendo che la letteratura è più importante della letteratura!!!! saluti :-))))
chyba nie zrozumialam o co chodzi:)
si si mi ricordo la nostra bataglia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
no witam czego nie rozumiesz????
Io e Michele l'abbiamo vinta! ho spento Doriana, lei non sapeva respingere i miei argomenti!!! Evviva la grammatica!!!
allora vedo che la nostra bataglia non finira' MAI!!!!!!!!!!!ma almeno per sempre avremo il tema da discuttre!!!!saluti!!!!pomona!!!!
nie przyjmuja duzo wiecej ponad limit.a zreszta ludzie sie zaczna wykruszac juz w pazdzierniku- listopadzie. Wiem bo tak bylo rok temu i tak jest co roku.a niestety odchodzi najlepsza lektorka od leksyki nie wiadomo kto przyjdzie na jej miejsce :-(
comunque powodzenia :-)
nie zrozumialam o co Ci chodzilo czy dostalas sie nairok czy juz go skonczylas i czy to 100%to bylo ze jestes w 100%pewna ze sie dostalas czy w 100%pewna ze przyjma wiecej osob i prog sie troche obnizy:)
W zeszłym roku miałam przyjemność sprawdzić prace lic. pewnej "italianistki" z UMK, Sorry, ale ja bym się zastanowiła, bo w takim przypadku to naprawde strata czasu, lepiej sobie dla przyjemności wziąć jakić kurs językowy. Podtsawowym błedem owej przyszłej Pani nauczycielki jez. włoskiego było brak zgodności czasów, no i styl na zasadzie:
Io mi chiamo, e tu, come ti chiami?
Polemizowałabym, że to najlepsza lektorka. Skonczyłam ten kierunek, wiec wiem cos na ten temat. A na UW przyjmuja bez egz 2 osoby w tym roku, a reszta moze zdawać egz we wrzesniu, po którym przyjma 3 osoby. A to jest egz dla wszystkich chętnych, wiec wcale nie jest za różowo. Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.
31-41 z 41
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka