UJ + czy --???

Temat przeniesiony do archwium.
hej witam wszystkich studentów filologii włoskiej an UJ, wpisujmy wszystkie plusy i minusy naszego, kierunku, powymieniajmy się wrazeniami i opiniami:)ulzy;))), he he
hey Ja troszke moze nie na temat bo opinii o UJ na razie nie moge wyrazic-dopiero chcialabym sie tam dostac:P Ale chcialam sie spytac jakiego typu byly pytania w zeszlym roku na egz; czy duzo bylo opisowych, dotyczacych kultury Włoch, polskiej gramatyki itp(przyklady mile widziane) z góry dzieki Egzamin juz w czwartek..:(
hej , ja tez nie o filologii na uj aczkolwiek ciekawy jestem jak jest na tym uniwerku .Studiuje italianistykę na uw i moje wrazenie sa bardzo dobre. Ac o na to inni studenci tego kierunku na uw ? Pozdro
he he;))..test na uj jak test na uj, nigdy nie wiadomo co bedzie, jesli jestes starym maturzystą, no to test z jezyka, czyli słuchanie, plus zdania do tłumaczenia, a test humanistyczny, to nigdy nie przewidzisz;P, dwa lata temu było duzo z architektury, opery , kina, i malarstwa, rok temu z kolei, duzy ancisk an gramatykę..., w tym roku coś pewnie zupelnie innego... ten test jest ogólny na kazdy temat, tak ogólny ze az trudny, bo nie wiadomo czego sie uczyć.....i to najwiekszy problem, poza wiedzą duzo szczescia trzeba mieć!, to napewno, poza tym no;|.... cięzkie studia...., ale ciekawe
heh to mnie pocieszylas:P ja jestem z nowa matura i mamy 5 lektur do opracowania...zreszta jedna gorsza od drugiej ;/ najbardziej dobijajace jest to ze nie wiadomo czego sie spodziewac:( w sumie to ide chyba na zywiol:P no nic zobaczymy ( P.S opinie o UW tez mile widziane hehe)(P.S.2:) slyszalam ze pierwsze 2 lata sa tragiczne na UJ i trzeba non stop wkuwac:) poza tym sama plec piekna:P prosze o ewentualne sprostowanie:))pzdr
NIE BEDE PROSTOWAC BO TO PRAWDA.....
Z tym wkuwaniem to na uw jest podobnie (tak to juz jest na filologii- zwlaszcza tej ;)) Ale za to jest tez troche plci brzydkiej tutaj pozdro
na UJ same dziewczyny, moze trafi się czasem jakiś chłopak, jedne , dwóch, ale ....heh.. no coż, a na kazdej filologii jest duzo pracy, trochę jak sztuka dla sztuki, bo przedmioty, których się uczymy, sa dla nas...włoski mozna potem wykorzystać;), no ale...;]
to mowicie ze bardzo wymieszane studia:PP no nic na razie czekam na wyniki a jest mocno watpliwe zebym sie dostala wiec pozniej bede myslec gdzie znajde meza hehe oczywiscie zartuje -dzieki za wpisy ( w srode egz na UW...;/) Pozdrawiam
Po naszej filologii jest dosc duzo perspektyw. W koncu jej popularnosc swiadczy o czyms , ja jestem zadowolony i polecam studia a ty ?;))pozdro
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę