italianistyka UAM

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktos moze z was studiuje filologiw wloska w poznaniu????
Nie studiuje, ale wlasnie zdawalam egzaminy i mam nadzieje, ze wkrotce bede :) Czy nikt z poznanskich italianistow nie bywa na forum?
Ciao,wlasnie skonczylam 4 rok dziennej italianstyki na UAM. Pytaj o co chcesz, jak bede miala chwile na pewno odpisze.
Ja tez studiuje italianistyke w Poznaniu. Teraz bede zaczynac 3 rok. Jak macie jakies pytania to na maila: [email]
Witam. czy na italianistyce na UAM cięzko jest sie dostac, duzo jest chetnych na jedno miejsce...?
A jaki był próg procentowy na UAM na italianistykę?
???
Dlaczego rok temu bylo tak malo chetnych (1,89os./1msc ) ??? Jaki jest drugi jezyk na studiach i czy trzeba go umiec ???
To dorzuce jeszcze dwa pytanka :)
Czy nauka francuskiego jest obowiazkowa?? Nie mozna zamiast fran. wziac na przyklad hiszpanskiego??
I czy trzeba umiec wloski zeby dostac sie na te studia??
Szanowni studenci italianistyki na UAM-ie!
Bądźcie tak mili i odpowiedzcie na nasze (chyba głównie tegorocznych maturzystów :) pytania! Rozumiem, że nie chcecie robić sobie konkurencji, ale bez przesady... :P
Fakt, mnie też nurtuje o co chodzi z tym hmm... dziwnie małym zainteresowaniem italianistyką...
Ale, co najważniejsze, od ilu procent przyjmowali w zeszłym roku??
Odpowiedzcie, bardzo nam pomożecie :)
w tym roku nie ma rekrutacji na italianistyke UAM
Moze ktos sie zlituje ?????? :)
czesc nie za bardzo pewnie tobie pomoge bo nie studiuje italianistyki w poznaniu choc kocham ten jezyk powiedzmy znam i jestem z poznania.
pomyslalam sobie ze moze moglabys, bo calkiem mozliwe ze nikt z italianistow tu nie zaglada, wejsc na ich stronke internetowa kola italianistow, wiem ze maja jakies swoje formum pewnie tam ich latwiej znalezc,nie pamietam teraz tej stronki ale jak w google wrzucisz italianistyka poznan powinno sie szybko znalezc.powodzenia.fajnie ze chcecie studiowac w poznaniu!izka
potwierdzam, ze w tym roku nie ma naboru. nabór jest co 2 lata.
polcam kontakty na www.amu.edu.pl -> wydział neofilologii i pytanie u źródła.
gdy ja studiowałam tamże nie było konieczności zdawania egazminu z włoskiego, wystarczył francuski (na pierwszym roku były 2 grupy dla początkujących i zaawansowanych, literatura była po polsku, ale egzamin końcowy z języka był już dla wszystkich na tym samym poziomie). Wtedy drugim obowiązkowym językiem w trakcie studiów był francuski, nic mi nie wiadomo by to się zmieniło.
Jeśli ktoś się nie dostanie, to warto pisać odwołania. Dużo osób wybiera ten kierunek asekuracyjnie, a potem gdy już się dostaną i tu i na inny kierunek, z tego rezygnują i pojawiają się kolejne wolne miejsca.
Powodzenia za rok.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Kultura i obyczaje