filologia indyjska

Temat przeniesiony do archwium.
hey wiem ze moj wpis wogole nie pasuje do tematyki forum ale nie znalazlam jeszcze forum indyjskiego mam pytanie czy ktos studiuje lub zna kogos kto studiuje na filologi indyjskiej chodzi mi czy trudne sa te studia i co wlasciwie mozna robic po tym kierunku czy mozna znalezc dobra prace w polsce bedac mgr filologii indyjskiej bede wdzieczna za odp pozdrawiam
wiem że moj daleki kuzyn kończył te studia, ale nie mam z nim specjalnie kontaktu wiec mogę ci powiedzieć tylko tyle ,że raczej trudne, a po ukończeniu ledwo znalazła pracę jako... nauczyciel angielskiego w podstawówce także różowo to nie wygląda,ale z drugiej strony wiem też, że udało mu się dostać stypendium i przez 8 miesięcy przebywał w delhi. sama się zastanawiałam kiedyś nad tym kierunkiem bo wydaje się bardzo ciekawy, ale jednak przeważyła italianistyka.pozdro
u mnie tez przewaza italianistyka jest na pierwszym miejscu ale na wszelki wypadek poszukuje ciekawego kierunku gdybym nie dostala sie na italianistyke i wlasnie ta filologia indyjska wydala mi sie najciekawsza ale dzieki za informacje pozdrawiam
Jeżeli szukasz filologii z przyszłością i lubisz włoski, to polecam filologię rosyjską..inwestycje włoskie na Wschodzie rosną niewyobrażalnie szybko, a ludzie z rosyjskim i wloskim są bardzo cenni.. :)
ja skonczylam filologie indyjska i japonska.
(a teraz sie ucze - z pasja! - wloskiego)
nie zaluje wyboru bo to byly ciekawe studia
ale z praca jest ciezko.
te osoby ktore znam i maja po studiach jakis zwiazek z indiami, pracuja w bibliotekach albo zajmuja sie uchodzcami, ale nie ma za wiele takich mozliwosci
a po japonistyce o prace duzo latwiej, ja nie mam zadnego problemu i jestem (:-) zadowolona
a no i na stypendium tez bylam, jeden rok.
ale na japonistyke jest więcej chętnych niż na italianistykę.. niestety. ja raczej stawiam na fil. rumuńską. tak czy tak chcę się uczyć tego języka bo jest naprawdę świetny :) a rosyjski chyba nie wchodzi w grę. nigdy nie miałam kontaktu z tym językiem... pozdro
a masz moze gygy lub maila chetnie z toba porozmawiam na ten temat pozdrawiam
a tak wogole to ile jest osob na filologie indyjska i czy trudno sie dostac??pozdrawiam:)
ano mam gg pod numerem 3597397. zapraszam:) tylko teraz od niedzieli mnie tydzień nie będzie, bo mam to szczęście,że jadę na wycieczkę szkolną do włoch:D
jezeli chodzi o indologie czy japonistyke, to jasne, mozesz o wszystko zapytac: [gg] , mail: [email]
nie patrz ile jest osob an miejsce, trzeba wierzyc w swoje sily :) pozdrawiam. monika
do Irvin: hmm. powiadasz, że na wschodzie modne inwestycje i kontakty włosko rosyjskie, mieszkam blisko wschodniej granicy, znam oba te języki ale jakos nie słyszałam niczego takiego, ale jakaś podpowiedz w tym kierunku gdzie co i jak szukać to ja chętnie skorzystam, z góry dzięki wielkie.
Pozdraiam.;-)
ja w tym roku mialam zamiar jako jeden z kierunkow wybrac wlasnie filologie indyjska, ale teraz sie zastanawiam, bo praca w bibliotece to raczej nie to o czym marze... ehh teraz juz nie wiem na co zdawac...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Inne

»

Życie, praca, nauka