czy jest ktos wsrod was kto studiuje w neapolu?

Temat przeniesiony do archwium.
czy jest ktos wsrod was kto studiuje w neapolu? ja studiuje na Federico II
Ciao!
Pozdrów mi koniecznie Neapol z ukłonem w stronę Capri. Ale bym sobie popłynęła ........eh niestety ja pracuję w Polsce., ale jak zobaczyłam, że piszesz z Nepaolu nie mogłam się oprzeć. Saluti per Te e Napoli.
ahah dzieki i saluti da Napoli ;)
A ja właśnie wyjeżdżam do Neapolu w przyszłym miesiącu . Chciałabym tam studiować . Mogłabyś napisać co studiujesz i na jakim poziomie są tam egzaminy wstępne ? Byłabym Ci bardzo wdzięczna za te informacje. Chciałabym tam znać kogoś z Polski . Byłam raz , ale nie spotkała Polaka. Pozdrawiam gorąco.
Mój adres msn [email]
czesc, ja studiuje lingue, letterature e culture moderne europee, egzaminem wstepnym byl tylko egzamin z jezyka wloskiego, ale o ile wiem polakow nie powinien obowiazywac. Jesli chodzi o poziom nie jest latwo, no ale...trzeba byc zawzieta...Ty na co sie wybierasz? pozdrawiam :)
Chciałabym studiować na kierunku humanistycznym . Mogłabyś napisać w jakim stopniu znałaś włoski wybierając się na studia ? Czy są tam ludzie z Polski i dlaczego nie ma egzaminów wstępnych? Twój kierunek wydaje się ciekawy , ale czy chcesz szukać pracy we Włoszech po swoich studiach?
Wiem ,ze obsypałam Cię pytaniami , ale jestem zielona w tym temacie , a chcę podjąć szybko decyzję . Dziękuję z góry za zainteresowanie i odpowiedż.
Pozdrawiam.
Wloskim poslugiwalam sie bez problemu, ale jak wiadomo na studiach slownictwo jest szeroko rozwiniete, na poczatku bywaly problemy. Nie znam tutaj nikogo z Polski, przynajmniej studentow.
Jeszcze nie wiem, czy po studiach bede szukac pracy we Wloszech, szczerze mowiac chcialabym wrocic do Polski..no ale to sie okaze..jeszcze mam czas.
Jesli chodzi o studia, chcialabys rozpoczac od tego roku? jak to trzeba sie pospieszyc bo zapisy sa do 31.10 i trzeba wplacic pierwsza rate, no i nie wiem czy masz przetlumaczone dokumenty!
Pozdrawiam
hej ja studiuje w neapolu
odezwij sie prosze na maila [email]
Cze ja chciałabym pójść na kierunek"letture e culture moderne" możesz mi napisać o czym się uczycie i jakie języki muszę znać?????
CASERTANA możesz napisać coś o tym twoim kierunku,jestem nim bardzo zainteresowana ,jakie języki muszę umieć i.Od kiedy zaczyna się rok akademicki we Włoszech???
czesc, ucze sie 3 jezykow sa do wyboru miedzy angielskim, hiszpanskim, francuskim, niemieckim, catalano, odpowiednio do kazdego jezyka jest literatura angielska, francuska...itd, filologia romanza i germanica, letteratura latina, linguistia generale, linguistica italiana, filosofia del linguaggio, geografia, storia medievale, moderna, storia dell arte medievale moderna contemporanea..itd to mniej wiecej podstawowe przedmioty na moim kierunku, rok akademicki sie wprawdzie juz rozpoczal, ale zapisy trwaja do konca pazdziernika...troche tu namieszalam ale chyba sie polapiesz ;) ahah pozdrawiam...jak masz jeszcze jakies pytania..to napisz..czesc
czesc, napisalam e-maila do ciebie..pozdrawiam :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa