studia w BARI

Temat przeniesiony do archwium.
ciao a tutti:)
od stycznia bede studiowac w bari na tamtejszym universytecie i to niespodzianka nie wloski ale chemie...
chcialabym sie dowiedziec jezeli jest ktos kto juz tam studiowal jak sie zyje w bari i jakie sa mozliwosci a takze prosic przede wszystkim o podzielenie sie doswiadczeniem nawet studentow innych uniwersytetow oraz miast
pozdrawiam serdecznie:)
ciao ja mam podobny problem do twojego. Chciałam za rok rozpocząć studia w Bari na wydziale pedagogiki. Będzie to kontynuacja moich stydiów w Polsce w ramach Erasmusa. Jak narazie nic nie wiem na temat życia i studiowania w tym kraju dletego zwracam się do ciebie o pomoc.Może coś więcej wiesz na ten temat.pozdrawiam
a ja zaczynam studia od tego roku,beni culturali storico - aristici 3 lata,pozniej 2 lata storia dell' arte. Tez bym chciala sie czegos dowiedziec.
Byłam kilka razy w Bari. Miasto jest przepiękne. Ciepło, super ludzie - bardzo otwarci i kontaktowi, nie tak jak w Polsce (po powrocie wpada się w depresję, tak tutaj jest drętwo - zobaczysz). Pyszne lody wyrobu własnego. Z powodu gorąca może się wiele rzeczy, załatwianie spraw opóźniać, ale UWAGA - nie należy temu ulegać, bo Włosi mimo wszystko pilnują swoich spraw. Zazdroszcze Ci studiów na tamtejszej uczelni, sama się kiedyś przymierzałam. A - i brak masowej ilości turystów!!!!! I piękne, kryształowe morze!!!!
zazdroszcze ci studiow w barii, nawet bardzoo. Bylam w bari kilka razy, cuz moge powiedziec - tam chce sie zyc!!! mam pytanie czy mozesz powiedziec cos wiecej na temat tych studiow, jak trudno sie tam dostac, jakie dokumenty, jakie wymagania, jakie i place i wogole. Wlasnie zrobilam licencjat i moze dokonczenie studiow w cieplejszych krahach bylby dobrym pomyslem. chociaz jest juz troche pozno!! No nic zapytac zawsze mozna, prosze o jakies info ajsza_@buziaczek pl. ciao
wyslalam Ci maila:)
ja wybieram sie do bari na dwa tygodnie :) ,tylko problem w tym ze nie moge znalesc zakwaterowania na ten czas.chodzi mi o pokoj z lazienka,bez kuchni,po to tylko aby miec gdzie spac :). jesli mozecie mi cos zasugerowac,podac namiary czy nazwy jakis zakwaterowan, to bylabym bardzo wdzieczna. pozdrawiam
hej ja w przyszłym roku zamierzam wyjechać na rok do bari studiowac medycyne moja uczelnia włsnie podpisala umowe z bari. moze ktos juz tam byl w tym celu? nie mam pojecia czy bardzo ciezko jest tam z egzaminami bo na 6 roku trzeba wszystko zdac zeby dopuscili do stazu od wrzesnia. pozdrawiam i dziekuje za wszelkie info
doodoo: juz wyjechalas ? czy pytanie jeszcze aktualne...
czesc. 6.09 jade z papierami.Szkola zaczyna sie 2.10
doodoo: napisz maila albo gg, mysle ze czyms sie bede mogl podzielic, spedzilem tam prawie rok
Rowniez chcialabym dowiedzieć sie czegoś o mozliwosci studiowania we Włoszech... to moje marzenie... wiec prosze o jakieś informacje zwiacane z wymaganiami platnoscia i wogole z gory dzieki saluto ciao :))) [email]
super! [email] Jutro lece do Wloch na kilka dni,wiec odezwe sie po powrocie. Dzisiaj spotkalam kolezanke z klasy z liceum,nie widzialam jej 5 lat.Pytam co u niej, a ona : no fajnie,studjuje we Wloszech w Bari.... hahahahah. Ale jazda.Pozdrawiam
Kochani czy ktoś może ma jakieś informacje gdzie można studiować turystykę. Bardzo proszę o namiary.
[email]
Hej, Polecam wam stronę http://republika.pl/studencibari/ o studiach w Bari.
czy wybiera sie ktos do Bari na rok 2008/2009?? lub moglby pomoc w szukaniu mieszkania?? [email] a GG-5359838
ja troszke mieszkałam w tych okolicach i mam mieszane uczucia, mist jest bardzo ładne..z zwłaszcza centrum..mnostwo butików i ładnych alejek, wieczorem tętni nocnym zyciem, nawet sporo polaków- jedna bardzo miła polka nawet pracuje w duzej agencji pracy ;-) moga dac namiary gdyby ktos szukał ;-)ludzie bardzo otwarci i symaptyczni..mmile nastawieni na polaków...morze piekne - tzn w samym bari moze nie..ale juz kilkanascie kilometrow w dól..piekne miejsca..polecam odwiedzic polignano!!, ostuni- la citta biancha, trulli- na liście unesco -, Lece- cudowne plaże, KONIECZNIE! Puglia jest pełna pieknych, nie odkrytych zupełnie na polskim rynku turystycznym miejsc. Minusy - na pewno lenistwo tamtejszych ludzi, o wszystkim trzeba wiele razy przypominać, wysoki poziom ignorancji np piekna ta wasza stolica kraków, kiedy wejdziecie do uni? jedna włoszka jak powiedziłam jej ze pracuje i studiuje to odpowiedziała mi "mama wie"? jak dla mnie to fajne miejsce na wakacje, ale zyc tam nie chciałabym... chyba też najwiekszy odsetek "mammoni" mieszka tam. Mam wiele znajomych co studiuja na universita di bari....strasznie wszyscy narzekaja na facolta delle lingue..ale podobno scienze politiche sa na bardzo wysokim poziomie.. o innych kierunkach nic nie słyszałam...ale atmosfera na uniwerku ponoc bardzo fajna. Generalnie to u mnie tam sie wszystko zaczeło..ale tez i skończyło..takze stąd te mieszane uczucia...
dzieki za info :) ja wybieram sie w 5osobowym skladzie do Bari na wydzial prawa.... jesli mozesz to podaj mi jakies namiary jak masz do ludzi ktorzy mogliby nam zalatwic cokolwiek.... mieszkanie czy nawet nocleg w pierwszych dniach zannim cos znajdziemy...dobrze by bylo gdybys znala kogos kto mial doswiadczenie z wydzialem prawa w bari:) i interesuje mnie jeszcze gdzie znajduja sie akademiki tego uniwersytetu, czy daleko od uczelni i ewentualnie na jakich ulicach i czy wiesz np ktory akademik jest dle ludzi z prawa bo mozliwe ze bedziemy mieli jakies miejsce w akademiku.... pozdro
Cześć! Czy możesz podać mi adres tej agencji pracy? Oraz jakieś inne adresy gdzie można się pytać o pracę? Będę bardzo wdzięczna!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Programy do nauki języków