studia w karakowie:>

Temat przeniesiony do archwium.
wiecie cos moze o PANSTWOWYCH studiach italianistyki:>:> koneicznie w krakowie :> wiem ze jest UJ:> a cos poza tym???? bo nie bardzo moge znalezc:> wogole czy filologia włoska i i italianistyka to to samo?? jesli nie to fil.wł...tez moze byc:> prosze o szybka odp
tak, filologia włoska i italianistyka to to samo:) w Krakowie jest chyba tylko na UJ. polecam:D
rowniez polecam na Ujcie:) wlasnie tam studiuje pierwszy rok, jak narazie jestem zadowolona:) pozdrawiam

PS. Alessandra Ty tez na UJ?
a moge prosic o jakis kontakt :> bo chcialam sie dowiedziec czegos wiecej:)dzieki:)moj nr gadu 1881188 bede bardzo wdzieczna:)grazie:)
czesc, piszesz ze studiujesz na uj , wszscy mi mowia ze jest tam sie strasznie trudno dostac... czy moglabysc podac jakies przyklady egzaminow wstepnych jatak starsznie bym chciala studiowac fil .wloska ale nie zabardzo wierze ze sie tam dostane....
moj email ; [email]
dzieki z gory
ciao! ja tez studiuje na uj wiec jesli chcesz wiedziec cos konkretnego na temat studiow na uniwerku pisz na [email] ja uwazam ze nie jest tu wcale tak strasznie choc poziom jest rzeczywiscie bardzo wysoki i jeszcze jedna sprawa z takim podejsciem ze nie masz szans i jestes do niczegoto na pewno nic ci sie nie uda glowa do gory i uwierz w siebie no i oczywiscie zacznij sie uczyc pozdrawiam pa
perugino dzieki ....napisze meila pap;*
ciao
Bardzo chciałabym prosic kogos kto by mi poradzil jak dobrze sie przygotowac na te egzaminy wstepne na uj , alessandra jeszcze na wakacjach pisla cos o tym , ze trzeba bylo przeczytac ksiazki jakies i z tego byly pytania , gdzie i kiedy mozna dostac wykaz tych ksiazek, jak w w gole i z jakich materiałow sie dobrzesie pzrygotowac?proszeo radejesli ktos chce pogadac lub napisac meila, bylabym bardzo wdzieczna za odp na te moje pytania ..jakos nie moge sie skupic ostatanio na niczym , jeszcze mam rok , i tak sie przejmuje tymi studiami ...boje sie zesie nie dostane na dzienne nigdzie i wtedy nie wiem co to zrobic ...a inny kierunek nie wchdzi w gre.. no nic to buziaki dla wszystkich ... pozdrwawiam ppapa oto moje [gg] meil [email]
ja proponuję stronę ujtu www.uj.edu.pl . tam jest wszystko napisane odnośnie lektur i w ogóle rekrutacji
hmm..tak sobie siedze i czytam te wszstkie wasze wypowiedzi na temat uj i zastanawiam sie czy czasem nie isc do jakies szkoly wyzszej italianistyki , slyszlam ze fajna jest w lodzi , w kielcach jakas.Awkrakowie jest gdzies italianistyka jeszcze oprocz uj >???
hej..;)ja właśnie niedawno się dowiedziałam że na AP(akademii pedagogicznej) w krak.od tego roku otwarli italianistykę(3letni licencjat,specj.nienauczycielska!;)pozdrawiam
powaznie otwarli na AP????, no prosze..., Do tej pory w krakowie był ...UJ i tylko UJ..., oprocz tego sa studia we Wrocławiu...(wieczorowe, dziene prawdopodobnie tz.) w Warszawie...., jest jeszcze Sosnowiec...i Torun..., ale tego ostatniego bym ie polecała..;), tyle jesli chodzi o uniwerki, teraz otwiera sie coraz wiecej kierunków, ale platnych....i coraz wiecej kierunkow łaczonych...jesli chcesz studiowac stricte italianistyke, to an Uj....oziom ejst wysoki....aczkolwiek musisz byc pasjonatem tegoz jezyka;)..bo ianczej nie wytrzymasz...., co wiecej bys swiadom/a tego co dokladnie studiujesz..italianistyka i folologia wloska to to samo.... temat ten był juz omawiany...sam wloski to jakas 1/4 studiów do tego fochodzi amsa innych przedmiotów i opcji...., pozdrawiam i in bocca al lupo
a zna ktos jakies uczelnie niepanstwowe gdzie jest italianistyka? dodam ze we wrocku nie ma wloskiego dziennego jest tylko wieczorowy i nie bedzie na razie nowego naboru.
na Ap jest tylko specj. nauczycielska tak? szkoda...
a ma AP jakąś str internetową? a jak nie to wiecie jak tam przebiega rekrutacja?
strona glowna ap
www.ap.krakow.pl

Szczegółowy informator dla kandydatów na rok 2006/2007 jest w trakcie opracowywania.
Zostanie zamieszczony na stronach bezpośrednio po jego przygotowaniu przez Samodzielną Sekcję ds. Rekrutacji (przewidywany termin - luty 2006).

wiec pozostaje tylko cierpliwie czekac...

gdyby ktos potrzebowal cos z AP to mowcie studiuje tam wiec jestem codziennie i tez wybieram sie na italianistyke... za bardzo bym sie nudzila na 1 kierunku (bo 2 w tym roku koncze!!!) warto studiowac... a pozniej zawod: wieczny student - to jest to
dzięki za info. też mi się taki zwód podoba:P a nie wiesz chociaż tak orientacyjnie jak może wyglądać ta rekrutacja i czy będzie ciężko się dostać :D pozdro
nie mam pojecia bo jak na razie nie mialam zbyt duzo wolnego czasu bo sesj sie zbliza i kolosow molto!!! ale postaram sie cos dowiedziec w przyszlymj tygodniu jak cos to pisz: [gg] ...
mam tylko nadzieje ze bedzie test po wlosku i nie kaza zadnych ciekawych ksiazek czytac choc na ap wszystko jest mozliwe juz nie raz sie o tym przekonalam...
czesc ewusienka ...slyszlam wlasnie o tej italianistyce na Ap...i bardzo sie ucieszylam ..bede tam skladac ..starsznie chcialabym sie tam dostac ale w ogole nie wiem jak to tam bedzie ... musze sie wybrac tam i o wszstko zapytac..mama Twoje gg wiec moze kiedys Cie zlapie ..
oni tam napisali ze biora tylko np.ang podstawowy, a sa tam jakies egzaminyw stepne.. nie biora innych przedmiotow z matury ???poratuj mnie bo caly zcas sie zastanawiam a i jeszcze jedno termin "nienauczycielska "czyli co ?? ze nie mozna zostac potem anuczyciele tylko tlumaczem ... w sumie o to mi gl chodzi ale czy np .zeby potem uczyc to mozna zrobic jakis kurs pedagogiczny czy cos w tym rodzaju ??? prosze napisz mi cos na ten temat :) dzieki wielkie papapp a i moje gg , mzo ekiedy uda nam sie pogadac 5709668
Na AP maja otworzyc włoski w tym roku:) Niestety dla mnie jest za póżno i muszę dalej się męczyć na UJ:(
a ja jeszcze tak trochę z innej beczki, bo czytałam warunki rekrutacji na zeszły rok(na ten jeszce nie ma)na AP właśnie i na fil.romańską pisze ,że może być inny język niż francuski na maturze poziom podst. czy nie orientuje się ktoś czy się zaczyna na tych studiach francuski od zera?
z tego co sie dowiaduwalam to na wszystkich jezykowych kierunkach sa tworzone 3 grupy: ci co jeszcze w ogole nie znaja jezyka, tych co gdzies tam cos juz wiedza ale jeszcze nie za bardzo, no i jest jeszcze grupa w ktorej ludzie juz wczesniej sie uczyli... caly ten podzial zalezy grupy i oczywiscie od testu jaki pisze sie po dostaniu juz na dany kierunek!
hmmm to super. czyli robią test jak już wiesz że się dostałaś i kwalifikują do grupy:) dla mnie dobrze bo jeżeli nie na italinistykę to chciałabym startować na francuski ale ucze sie tylko w szkole przez te 3 lata i to 2 godz tygodniowo więc jeśliby wymagali francuskiego to raczej bez szans jestem
na uj trzeba rozszerzony polski i angielski a ja popelnilam zyciowy blad i zdaje te przedmioty podstawowe:( ale okazuje sie ze mam jeszcze szanse na akademie pedagogiczna w krakowie, tak? ktos sie orientuje jakie bylo w tym roku oblezenie tego kierunku na ap i ile procent z maturki trzeba bylo miec?
a moze po dostaniu sie na pedagogiczna mozna sie przeniesc na uj? ktos potrafi mi pomoc?

saluti!!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa