Studiowalam na WSSM w Lodzi,a pozniej z tej szkoly pojechalam na wymiane,fakt,ze juz nie wrocilam,ale kontunuuje studiowanie na kierunku,ktory tam rozpoczelam.Uwazam,ze WSSM to b.dobra uczelnia prywatna,jedna z lepszych w Polsce.Nie wiem co to za ludzie pisza na temat tej szkoly,chyba pisza to co gdzies uslyszeli-tacy sa najlepsi,sami nie wiedza nic o tej szkole,a madrza sie jak cholera:/WSSM jest super zoragnizowana,sama oragnizuje praktyki i ma wymiany z polowa krajow w Europie,rozne zjazdy miedzynarodowe itp.,nie wiem co z italianistyka,ale nie bylbym taka pewna,ze jest tam tak okropnie:/Panie w dziekanacie sa b.uprzejme i daja wyczerpujace informacje na kazdy temat-wiem to z doswiadzczenia,bo jak zdecydowalam sie na ta szkole,to sama wydzwanialam tam kilka razy w tygodniu,najwieksze czesne to 430 zloty na miesiac,poza tym to prawie w kazdej uczelni placi sie za sierpien i wrzesien,i w przypadku WSSM nie jest to 430 zloty tylko 320,wpisowe w tym roku wynosilo 500 zloty..skad wy macie te infomacje??Lodz nie jest najpieknieszym mistem w Polsce-owszem,ale to chyba o studiowanie chodzi,a nie o przebywanie w pieknym miescie na byle jakiej uczelni:/poza tym,jesli mowa o okropnych brudnych miastach to zapraszam do stolicy...I chyba musisz podjac decyzje czy chcesz studiowac w Lodzi czy chcesz studiowac italianistyke na panstwowej uczelni... radzilabym zasiegnac informacji u bardziej kompetentnych osob,a nie na forum,gdzie ludzie maja jakies niepotwierdzone informacje:/ja osobiscie uwazam,ze WSSM gwarantuje Ci jako taka przyszlosc,bo jest to uczelnie dostosowana do wymogow UE,po italianistyce na UW takich moliwosci juz nie bedziesz miec-wiem,bo moja przyjaciolka jest wlasnie na UW na italianistyce,wiec sa to pewne informacje z pierwszej reki...zastanow sie dobrze zanim zdecydujesz,
pozdrawiam