matura-ile procent??

Temat przeniesiony do archwium.
Przy egzaminie wstępnym na uj biorą pod uwagę język polski i obcy na rozszerzonym. czy ktoś z zeszłego rocznika może się podzielić swoimi wynikami z matury? Chciałabym wiedzieć, tak mniej więcej, jak postawiona jest poprzeczka...
ja akurat zdawalem stara maturke ale moje kumpele z roku to mialy z jezyka przewaznie 100% a z polaka cos kolo 90%(oczywiscie obydwa rozszerzone)ale to sa wyniki z zeszlego roku wiec nie nalezy sie tym sugerowac w tym roku moze byc zupelnie inaczej w kazdym razie pozdrawiam i do zobaczenia na uczelni
Czyli pisales w zeszłym roku test, aby się dostac na Uj?? Napiszesz cos wiecej o tym! Jak wygląda przelicznik pomiedzy osobami majacymi stara mature i iszacymi test a tymi znowa???rnDziekuje z gory!
tak pisalem taki wypasiony test;nie bylo zadnego przelicznika miedzy stara a nowa matura, tylko ze stara mature przyjeli tyle osob ile procent stanowili oni ogolnej liczby zdajacych na italianistyke(tak dokladnie to ze stara przyjeli 10 a z nowa 15)mam nadzieje ze chociaz po czesci rozwialem twoje watpliwosci
Dzieki za info!!No w tym roku bedzie gorzej, bo rekrutacja jest wspolna na hiszpanska, romanska i wloska....Czyli wieksza konkurencja. Ale bardzo mi zalezy wiec czytam i czytam te podane lektury, moze cos z tego wyjdzie...Ale z doswiadczenia wiem, ze egazminy wstepne na Uj do prostych nie naleza..:(

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa