Czesc dziewczynki i chłopcy;)Chciałabym sie zapytac,poniewaz w tym roku jade juz za "kilka chwil" do Włoch jako opiekunka, czy ktoras z Was zaczeła studia po au pairkowaniu..powiem szczerze moj włoski to podstawy dogadac sie dogadam nie ma problemu..ale boje sie,ze na uczelnie to z amało..:(Chciałabym na poczatku podjac studia w Sinie/Perugii włoski..na uniwerku dla obckorajowcow mam nadzieje,ze łatwiej bedzie,zaby po 3 latch wybrac sie na prawo..jestem tu aktualnie..tzn na UMK na 1. roku..ale czuje mimo zdanych egzaminow,ze to nie moje miejsce..kierunek dobry..ale zawsze chciałam studiwoac w Italii..ale zawsze sie bałam..teraz tez sie boje..ale to juz nie zmioania faktu,ze to zrobie:)))Podzielcie sie ze mna prosze waszymi wspomnikami z Ialii..gdzie jak i co najlepiej zaczac,zeby dalej moc studiwac prawo..zeby ten jezyk podszkolic...Mylslalam o kursach..ale to sporo koszuje..a jesli chodzi o studia to zawsze mozna znalezc prace,dostaje siie jakies stypendium i rodzice cos tam pomoga..wiec moze łatwiej..A moze sie myle..mozer lpeij kurs..Pomozcie prosz,pozdrwaiom