au pair a studia?

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc dziewczynki i chłopcy;)Chciałabym sie zapytac,poniewaz w tym roku jade juz za "kilka chwil" do Włoch jako opiekunka, czy ktoras z Was zaczeła studia po au pairkowaniu..powiem szczerze moj włoski to podstawy dogadac sie dogadam nie ma problemu..ale boje sie,ze na uczelnie to z amało..:(Chciałabym na poczatku podjac studia w Sinie/Perugii włoski..na uniwerku dla obckorajowcow mam nadzieje,ze łatwiej bedzie,zaby po 3 latch wybrac sie na prawo..jestem tu aktualnie..tzn na UMK na 1. roku..ale czuje mimo zdanych egzaminow,ze to nie moje miejsce..kierunek dobry..ale zawsze chciałam studiwoac w Italii..ale zawsze sie bałam..teraz tez sie boje..ale to juz nie zmioania faktu,ze to zrobie:)))Podzielcie sie ze mna prosze waszymi wspomnikami z Ialii..gdzie jak i co najlepiej zaczac,zeby dalej moc studiwac prawo..zeby ten jezyk podszkolic...Mylslalam o kursach..ale to sporo koszuje..a jesli chodzi o studia to zawsze mozna znalezc prace,dostaje siie jakies stypendium i rodzice cos tam pomoga..wiec moze łatwiej..A moze sie myle..mozer lpeij kurs..Pomozcie prosz,pozdrwaiom
Hej Agnieszka;)rnrnChciałabym tez wyjechać do Włoch jako opiekunka, mam pytanie do ciebie skąd załatwiłaś sobie wyjazd do Italii?Może masz kogoś do polecenia lub jakieś sprawdzone biuro pośrednictwa?Jeżeli możesz i chcesz podzielić się ze mną tymi informacjami będę bardzo wdzięczna;)rnrnPozdrawiam rnMartarn([gg] )
Witajcie! w tym roku zdałam maturkę i za 2 tygodnie jadę do Włoch jako opiekunka. Pracuję 3 miesiące. Później wracam na studia. Myślę o komparatystyce albo italianistyce. Pojawiła się też w głowie chęć studiowania we Włoszech, dlatego też byłabym wdzięczna za jakieś informacje na ten temat. Ma ktoś może strony internetowe po angielsku odnośnie studiów dla obcokrajowców we Włoszech? Co jest wymagane przy postęp[owaniu rekrutacyjnym? Trzeba mieć jakieś kursy językowe zaliczone? pozdrawiam
CzescMarty;))))Z tej strony Agniecha,to juz moj stały nick;))))Przynajmniej dipuki nie zapomne hasła;)Ok to w odpowiedzi pierwszej Marcie:)To kewstia z wyjazdem wyglada tak: mniej wiecej dwa tydodnie temu złożyłam dokumenty do biura Anya w Toruniu..trudno mi powiedziec czy to dobre czy złe biuro, bo jade po raz pierwszy..rodzina co prada sie jeszcze nie odezwała..ale pewnie tylko z tego wzgledu,ze zrobiłam to niedawnowiec do konca czerwca powinno juz byc wszystko jasne:)Cały wyjazd..tzn konkretnie poisrednictow kosztuje 1000zł..i w tym włściwie jest tylko opieka biura,kurs przed wyjzdem...i tyle..ale zawsze moim zdanie przynajmniej ten 1. raz jechac z biurem..bo hcoc drozej..to zdecydowanie pewniej:)Co do stronek po angileku to te na ktorych ja byłam tzn uniwerek w Sinie i Perugii maja dwie wersje jezykowe w tym angielska wystarczy klikanac na ikonke..albo "english" nie pamietam dokładnie:)Albo jeszcze łatwiej..ja tak sobie radziłam..wpsz w wyszukiwarke Uniwesity in Siena english..:):)..Co do egzaminow podobno nie ma..choc..moga Cie zaprosic na rozmowe,ale dopiero we wrzesniu chyba..składasz dokumenty i czekasz..z tego co sie orientowałam..nie ma tak jakichs scisle okreslonych zasad rekrutacji..przynajmniej na włoski 3 latka..bo o to pytałam..wiec pewnie biora do bolu..ale moge sie mylic...Ja obawim sie ,ze moge jednak sobie nie poradzic,jesli chodz o jezyk..co prawda ucze sie włoskiego i w miare płynnie sie nim posługuje..ale to w koncu troszke inaczej jak juz sie tam jest i wszyscy tak szybciutenko mowia..boje sie rowniez o utrzymanie..wydaje mi sie ,ze wszystkiwe problemy powinien zweryfikowac wyjazd..bo to zawsze inaczej jak sie jest juz na miejscu..i moze host family pomoze i dorzdzi co i jak..Zucze pwodzenia pozdrawaim
Ja jednak obiorę studia

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia