kto w tym roku na f.włoską

Temat przeniesiony do archwium.
wpisujcie sie, gdzie bedziecie składac podania.
ja zamierzam na UJ i AP w Krakowie i chyba tylko tam.
a wy ?
ja jeszcze mam troche czasu do studiowania i może będę zainteresowana filologią włoską o ile nie okaze sie ze nie trzeba znać języka. Wiec pomóżcie mi , czy zeby studiować na tym kierunku trzeba znać język ? proszę o odpowiedz
na wielu uczelniach nie.np na UMK.ale to juz gdzies wczesniej bylo,poszukaj we wczesniejszych watkach albo na stronach uczelni.pozdrawiam:_)
ja tez na uj zamierzam skladac:P choc powiem szczerze zastanawiam sie czy warto, bo po tym jak mi matura poszla to raczej pewne jest ze sie tam nie dostane, a na ap chyba jeszcze ciężej jest sie dostac, a rejstrowalas sie juz tam przez internet?nie orientujesz sie czy mozna gdzies sprawdzic ile osob jest juz zarejstrowanych?
Cześć ja planuję składać na AP myślę też o Jagiellonce ale boję się ze się nie dostanę, liczę ze na maturze bede miec ok 80 % ale to chyba za mało? a polski ok 60... więc raczej nie nmam szans, szkoda...
na ap w tej chwili jest zarejestrowanych 194 osoby, papiery można bylo skladac do 20 czerwca.niestety nie mam pojęcia ile jest miejsc,a moze ktos sie orientuje?pozdrawiam
hej no jesli chodzi o miejsca to czekam na info od kumpeli ale sadze ze jak w tamtym roku na hiszpanski czyli 25 + 5 miejsc dla wolnych sluchaczy. sadze ze w tym roku bedzie podobnie, aczkolwiek jest malo chetnych poniewaz w tamtym roku na jedno miejsce na filologie hiszpanska bylo 27 osob, wiec jestem dobrej mysli:) pozdrawiam i do zobaczonka na rozmowach:)
szczerze mówiąc ze 100 i 98 ledwo dostałam się na umk,więc 80 i 60 na UJ to może być mało,lepiej złóż papiery jeszcze gdzie indziej...
o Dio
na AP na fil. wloska jest 30 miejsc...tylko :(:(
tyle że u nas dawali straszliwe fory 'starym' [i ma się to już skończyć,w tym roku mają dodatkowy egzamin,a 'nowi' dają tylko maturę],ale Poznań jest chyba bardziej przyjazny nowym maturzystom...chociaż ta przyjazność da Wam może do przodu 5-15 punktów procentowych w tym roku,więcej pewnie nie...
ni ja to bym wolala zeby dla nowych tez byl egzamina przynajmniej na uj, bo tym co matura nie poszla czyli np. tak jak mi dawaloby to jeszcze jakiekolwiek szanse, a tak to ja juz wiem ze moge sie pozegnac z italianistyka:(
wlaśnie dzisiaj przyszlo mi zawiadomienie ze 3 lipca jest rozmowa kwalifikacyjna na AP w Krakowie, jeśli ktoś jeszcze jest ze starą maturą to zobaczymy sie w poniedzialek.Zycze wszystkim powodzenia
a masz może jakieś info o co moga pytać?
wiesz co, nie orientuje sie.
Temat przeniesiony do archwium.