włoski na UJ

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałabym dowiedzieć się jakie szanse mają osoby, które na UJ rozpoczynają naukę języka włoskiego od podstaw? Jak szybko włoski staje się językiem wykładowym? Jak dużo osób odpada? A co ze studiami zaocznymi/ Czy mam na nich szansę nauczyć się języka i czy jest możliwość przeniesienia się na dzienne ? Pozdrawiam
Hej. Jest trudno na tych studiach (zwlaszcza jesli chodzi o te w zakresie wieczorowo /zaocznym) osobom ktore nie mialy wczesniej doczynienia z jezykiem wloskim. Ale jezeli jestes pilna i systematyczna to masz szanse sie utrymac. Dopiero na drugim roku wszystkie wyklady sa po wlosku
P.s. Nie jest latwo sie przeniesc z zaoczno-wieczorowych na dzienne poniewaz trzeba zdac egzamin wstepny na dzienne i wtedy mozna probowac negocjowac przeniesienie.
hej,skoro już jesteśmy przy uj,to mam takie małe pytanko:jak duża jest różnica między studiami wieczorowymi(licencjatem) a dziennymi?i czy na wieczorowych można zaczynać od jakiegoś innego poziomu niż początkujący?
Na wieczorowych na pierwszym roku sa dwie grupy :zawansowana i poczatkujaca (tylko bardzo czesto osoby ktore znaja dobrze wloski nie chce isc do zaawansowanej i zostaja w poczatkowej...)Na drugim roku nie ma juz podzialu na grupy. Przypuszczam ze na dziennych jest podobnie
aha,dzieki.ale jest różnica w zajęciach?tzn.wieczorowi mają je troche inne i mniej?bo moim marzeniem było studiować na dziennych no i nie udało się
Tzn na wieczorowych jest troche mniej przedmiotow (z tego co sie orientuje to na wieczorowych w zeszlym roku pozmieniali troche, i wg. mnie na lepsze) W Paderevianum na tablicy ogloszen znajdziesz cala rozpiske przedmiotow, liczbe godzin itp.
Chciałam sie zapytac czy ktos z was studiuje filologie specjalnosc jezyk włoski wieczorowo na uj bo własnie sie wybieram i nie wiem czy ciezko jest zaczynac takie studia nie znajac tego jezyka, na którym roku trzeba czytac ksiazki po włosku, i jak wyglada system chodzenia do szkoły czy chodzi sie codziennie czy tylko piatek sobota bo jak widziałam na stronie uj to na pierwszym roku jest codziennie a na 2 i 3 tylko piatek sobota czy taki harmonogram zajec obowiazuje zawsze czy moze sie cos zmienić?I czy jest jakas przyszłosc po takich studiach? bo wiem ze uczyc pozniej nie mozna tylko poznaje sie ogolnie kulture i historie.z góry dzieki za odpowiedz,jesli ktos tam nie studiuje a wie cos o takich studiach to niech cos napisze.
witam, mam pytanie do osob studiujących na UJ wloski wieczorowo,lub eksternistycznie, bo zaocznie ponoc nie ma! jak to oceniacie? jaki jest poziom języka i jak czesto odbywaja sie zajecia w tych sytemach? co jest waszym zdaniem godne uwagi? no i jaka roznica w cenie tych studiow?
Hej
ja studiuję eksternistycznie, w tym roku (2006/2007) powinnam być na drugim roku, ale chyba rzucę to w cholerę. Nie podoba mi się jak jest zorganizowane. Jak eksternistyczne to powinno być więcej inicjatywy ze strony uniwersytetu. A tu jest więcej latania za materiałami niż przypuszczałam.
ilecka życze powodzenia. Wbrew temu co myślisz nie mam trudnego charakteru. Udalo mi sie pomoc paru osoba z tego forum w trudnych sytuacjach. Ale przyszedł ten dzień kiedy musze odejśc. Zwróc sie pisemnie do władz UJ. Jak za cos płacisz to wymagaj. Powodzenia
Czy po 3 latach nauki języka włoskiego (od podstaw)na studiach wieczorowych jestem w stanie opanować język bardzo dobrze?
Pewnie, że tak . Studia wieczorowe różnia się od studiów dzienych tylko godzinami zajęć i ceną :) .
Przecież to Ty się chcesz uczyć i od Twojego zaangażowania zależy, czy się nauczysz, czy nie.
Chodziłam na kursy (płatne - wprawdzie nie językowe), ale byłam lepiej przygotowana niż prowadzący i jak widziałam, że 'oplewa', nie robi tego solidnie, to zmuszałam go do pracy 'głupimi' pytaniami, na które doskonale znałam odpowiedź. Moje zdanie jest takie: szkoła daje 'papier ukończenia', ale uczyć się trzeba samemu.
Powodzenia. :-*
hejka ja też sie nie dostałam na dzienne i złożyłam na wieczorowe. W sumie nie wiem czy dobrze robię, ale zobaczymy co będzie. A Ty jak? też składasz jednak na te wieczorowe? może się spotkamy w październiku ? pozdrawiam
sorki zapomniałam napisać, że pytanie było do bianca neve :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia