Witam! Niedawno zdecydowałam sie a własciwie moj nauczyciel włoskiego który jest z pochodzenia Włochem zaproponował mi bym spróbowała dostac sie na studia dla obcokrajowców w Perugii..Interesuje mnie lingwistyka,tam podobno moge sie uczyc 4 jezykow..Czy ktos z Was tam studiuje? i czy mógłby mi udzielic informacji (jakichkolwiek) na ten temat?? bede baardzo wdzieczna! mój mail to : [email] serdecznie pozdrawiam i czekam na odp:*
tak ??? cztreech języków??/ też by mnie to interesowało.
ilecka
18 paź 2006
To chyba nie wygląda tak różowo. Wydaje mi się (po uprzednim przejrzeniu przedmiotów) że to jest nauka podstaw tych języków. Bo jak można się nauczyć języka w 1 semestr.
http://www.unistrapg.it/italiano/didattica/laurea_primo/comint/programmi.php
inf.
18 paź 2006
ilecka jak zwykle obiektywna opinia. Masz w skrzynce pewien moj ulubiony wierszyk i troche materiałow związku mojej specjalizacji z nauczaniem jezyków)
[konto usunięte]
19 paź 2006
ojj czy ja może źle zrozumiałam,czy to jest zwykły kurs skoro mówisz o 1 semestrze??? bo ja bym bardzo chciała prawdziwe studia a nie kursy językowe..:( i tak cos słyszałam o tych 4 jezykach..mam jednak nadzieje ze sie nie myliłam bo tak sie cieszylam na mysl o wyjezdzie...pozdrawiam i dziekuje Wam za odpowiedzi..!:)
ilecka
19 paź 2006
To sa studia, a po jeden semestr trwaja kursy jezykowe (lekcje, zajecia, jak go zwal tak go zwal, we Wloszech to sie nazywa kurs). Kazdy z jezykow ktory sobie wybierzesz trwa tylko jeden semestr.
To jest wszystko do przeczytania na stronie www.
gigia
19 paź 2006
Droga ilecka! Chcialam zapytac, czy bylabys tak uprzejma i przeslala mi schemat do cwiczen na nastepstwo czasow ,( gdzies tu wyczytalam ze go posiadasz i ze dziala )moj email [email] z gory dziekuje
[konto usunięte]
19 paź 2006
no dobrze Ilecka spadł mi kamien z serca;) ale czy trwaja tylko 2 lata??:/ qrcze troche krótko..wiesz moze ile tam sie płaci za rok ??