do ludzi na italianistyce UW

Temat przeniesiony do archwium.
:) no wiec chcialabym sie dowiedziec z jakich podrecznikow korzystacie na 1 roku i jaki program macie do przerobienia:) pytam bo myslalam o tym by starac sie o rownolegle a wtedy musze zaliczyc egazmin 1 roku studiow italianistyki na uw.
szukalam na stronce italianistyki ale tam nic nie ma....
spoko, nie ma nikogo z italianistyki uw, az trudno uwierzyc..ale ok
bo tak trudno jest napisac: przerobilismy taki a taki podrecznik...
Magus, wez pod uwage, ze mamy okres swiateczny i obecnie na forum udziela sie mniej wiecej polowa uzytkownikow.;-) Cierpliwosci!

Pozdrawiam,
Dee
magdus..
zle szukalas. na stronie sa wypisane wszystkie podraczniki slowniki itd... na kazdy rok.
SZUKAJ A ZNAJDZIESZ

konkretniej... : http://www.italianistyka.uw.edu.pl/index1.html
no cóż, też mam problem ze znalezieniem tej informacji; pod podanym linkiem, tudzież w innych zakładkach nie wiedzę żadnej listy :(
pewnie znajdziecie cos jak rozpocznie sie rok akademicki.
tak jak ja....szukalam wypowiedzi na temat wssm
powodzenia
ups, myślałam, że rok akademicki to się zaczyna w październiku ???
hej na 1 roku o ile nic sie nie zmienilo to jest mniej wiecej tak grupa poczatkujaca z wloskiego robi "ciao" i "parla e scrivi", zaawansowana 'passeggiate italiane', z historii nie ma okreslonego podrecznika - zakres materialu od upadku cesarstwa do pokoju w Lodi, polecam "historie wlochow" g.procacciego, dla bardziej wytrwalych gierowski ;) wstep do literaturoznawstwa - teoretycznie -zofia mitosek 'teorie badan literackich', praktycznie licza sie tylko notatki z wykladow, historia literatury wloskiej - podrecznik pana prof salwy i to by bylo na tyle... :P
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Studia językowe