Egzamin erasmus

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich ;-) w kwietniu chce podejsc do egzaminu na erasmusa do Włoch z uczelni w Krk. Wiem tylko ze egzamin jest ustny i "ze słuchu" troche się obawiam, czy ktos może orientuje sie jak takie kwalifikacje wyglądają? Pozdrawiam
tzn. chodzi ci o rozmowe kwalifikacyjna na sokratesa? w sumie to ja bym nie nazwal tego egzaminem, tylko wlasnie rozmowa kwalifikacyjna
co do wymagan, to zalezy oczywiscie od uczelni, ale gerneralnie
duzo zalezy od tego jak wielu jest kandydatow,
jesli mniej wiecej tyle ile miejsc, to bedzie pewnie latwo, zapytaja cie czym sie interesujesz, dlaczeg chcesz jechac wlasnie do wloch, itp,
a jak bedzie duzo kandydatow, to i pytania beda trudniejsze.
Powodznia!
agulcia, mam pytanko, ja tez sie zastanawiam nad wyjazdem z erasmusa (z bydgoszczy), powiedz czy zdecydowalas sie jechac sama? i jak dobrze znasz włoski? ja strasznie bym chciała jechać ale szczerze mówiąc mam troche stracha i nie wiem czy się zdecydować! dzięki i powodzenia, ciao
batkulsia, jesli tylko masz mozliwosc, to jedz koniecznie i sie nie zastanawiaj!!
nie ma sie czego bac, czeka cie sama przyjemnosc!
a jak byc miala jechac sama, to nawet lepiej, bo wkrecisz sie w nowe towarzystwo, a przy okazji lepiej nauczysz samodzielnosci!
pozdrawiam
batkosiu ja uczę się włoskiego bardzo niedługo, jakieś pół roku, ale wyjazd jest dopiero za rok więc zdąże sie jeszcze podszkolić trochę. Myśle ze nie ma co się zastanawiać nad wyjazdem, chce pojechac z jeszcze jedna osoba z mojego roku, ale sama tez bym pojechała.
stronzo niestety obiawiam się, że to nie jedynie rozmowa kwalifikacyjna decyduje i dostaniu się na erasmusa, tylko mały teścik ze słuchu i oprócz tego rozmowa. trzeba będzie stawić czoło ale trochę się boję :)
pozdrawiam
mialem na mysli rozmowe kwalifikacyjna po wlosku ;-)
Ja tez ucze sie włoskiego od kilku miesięcy, i to jeszcze na uczelni,, wiec i tak to wolno idzie, ale nie martwie się, bo jeszcze dużo czsu do yjazdu i można to nadrobić. Chce jechać do ferrary. Najważnijesze podobno to sluchać ciagle po wlosku i tak robie:) podrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa