Proszę o pomoc -STUDIA

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.
Wiem,ze ten temat juz byl tyle razy poruszany ale nie moge zanlezc dokladnych i poskladanych informacji na temat studiowania we wloszech.
No wiec wlasnie zamierzam studiowac italianistyce w Rzymie, najchetniej na La Sapienza dlatego prosze osoby juz studiujace lub przymierzajace sie o pomoc

- w jakich terminach nalezy skladac papiery
-w jakich granicach mieszcze sie oplaty za 1 rok
-jezeli mam permesso di soggiorno to czy obowiazuja mnie jakies inne zasady
-jak zalatwic wszystkie potrzebne dokumenty

Prosze o wyczepujaca odp. Bede bardzo wdzieczna
A czy ty dowiadywałaś się o cokolwiek na uniwersytecie?
Nie dowiadywalam sie dlatego pytam
Więc zajrzyj na stronę, tam jest wszystko napisane, oprócz dat składania papierów(jest jeszcze za wcześnie), jednak termin przeważnie zaczyna się w połowie lata i kończy w październiku/listopadzie.

Nie rozumiem pytania - jak załatwić wszystkie potrzebne dokumenty.
Trochę samodzielności życzę.
A ja zycze troche wiecej wyrozumialosci i zycze zebys i ty znalazla sie w sytuacji w ktorej nikt nie posluzy rada.. to tyle
Jestem wyrozumiała, ale nie dla osób które chciałyby mieć wszystko podane na tacy, bez uprzedniego wysiłku.
Nie ma tu nic do rzeczy sytuacja w której nikt nie służy radą. O czym ty mówisz dziewczyno?
Byłam w takiej samej sytuacji jak Ty, i poradziłam sobie bez niczyjej pomocy. Wygląda na to, że dla chcącego nic trudnego.
PS. Zwłaszcza, że widziałaś poprzednie wątki, gdzie są te wszystkie informacje :)
i tutaj jestem za Ilecka...strony internetowe uniwersytetow sa tak swietnie zrobione ,ze na kazde pytanie otrzymasz wyczerpujaca odpowiedz.jezeli juz teraz ma sie problemy ze znalezieniem info na temat"jakie dokumenty sa potrzebne" strach pomyslec co bedzie pozniej...poza tym nie wszyscy mieli przyjemnosc studiowania na LA Sapienza wiec jestem pewna,ze osoby,ktore postanowia odpowiedziec na Twoje pytania,wejda na strone uniwersytetu ,przeczytaja info i odpowiedza...ale chyba nie na tym to polega.
To tak wlasnie jest jak ktos sra wyzej niz d.... ma pozdrawiam
:-o
dobre to! :))
I wszystko jasne :)

PS.
Pozdrawiam Kasię :) ja wciąż choruję ale się nie daję :)
mowisz?
eheheh, ilecka masz ciekawa fizjonomie...a ja wczesniej nie zauwazylam u ciebie zadnych anomalii..dobrze sie krylas ehehe
Hehe, nie śmiej się, bo chorobę przywiozłam właśnie z Włoch. A parte gli scherzi - weź parę witaminek, bo choroba się rozwija w 2 tygodnie. Także nie widać od razu :)
pozdrawiam Ilecka
ps.kuruj sie skarbie.udaje sie Tobie zagladac do ksiazek?
Na razie kiepsko z książkami :D Ale odzyskałam już "ludicidita' mentale" i dzisiaj chyba sie dokształcę :) ileż można udawać zawroty głowy :)
moim zdaniem Pieknej chodzi o sama siebie...
moim zdaniem Pieknej chodzi o sama siebie...
kasia, kasia dotarlas widze.. A my znalazlysmy perfumy :-)
Ehhh Sami proscie ludzie na tym forum. A pozniej sie dziwia, ze wolaja na Polakow burini.pozdrawiam
jestem,jestem
dzieki za dzisiejsze spotkanie...no i ciesze sie bardzo,ze w koncu poznalam Karoline.
ps.ja tez udaje,ze sie ucze..
ps2.po dlugiej nieobecnosci na forum znowu wpadam w nalog:-)
to mowisz ze za tydzien sie rozloze? oj nieeeeeeeeeeeee!
Nie no co ty. Tylko ja taka chorowita :)
etam, od razu nalog ;-) Napisalam mail do szopci odnosnie szkoly, zobaczymy co mi odpisze. Jeszcz 20 min i spadam do domciu.. No i ja tez sie ciesze :)
Bella wyluzuj troche...nie masz sie tu co obrazac... pomimo,iz nie mieszkam w Rzymie i nie mam zielonego pojecia o La Sapienza zalozymy sie ,ze w 10minut uda mi sie znalezc w internecie info o ktore pytasz?!!dlaczego Ty nie mozesz?
wiec zrozum,ze to dla Twojego dobra.troche samodzielnosci..
BellaItalia a mi mówią ze mam najbardziej skomplikowaną osobowość. wylujuj dziewczyno i poczytaj sobie:
http://www.psychologicalscience.org/onlyhuman/2006/05/sleeping-with-en
emy.cfm

http://www.unm.edu/~hebs/psych.html
http://www.medicalnewstoday.com/medicalnews.php?newsid=61884))))))
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Szkoły językowe