w neapolu ile placicie

Temat przeniesiony do archwium.
patrz patrze w sito di Federico II w neapolu i nic nie kumam z tych tabelek platnosci za studia. pomocy. ludziska ile placita za semestr?? ja startuje od wrzesnia tego roku.
buzka i ciao.
Czesc ja tez wybieram sie do Neapolu,ale na Orientale. Co studiujesz? podziel sie ze mna wrazeniami z tlumaczenia i legalizowania swiadectwa.Ja jestem w trakcie i tragedia. co do platnosci to musisz isc do sekretariatu univerku. Tam ci wszystko powiedza. Ceny sa rozne. Im bardziej popularne kierunki tym chyba wyzsze ceny. Noi zalezy czy tam mieszkasz, pracujesz czy jestes na wymianie? Moze sie spotkamy podczas ktorejs sesji? :-) Pozdrawiam.
Jak masz jakies pytania odnosnie zmagania sie z rzeczywistoscia pisz.Mieszkam tam juz na tyle duzo,ze znam klimat, a moze moge ci w czyms pomoc. Dla mnie banalnym , a dla ciebie waznym. [email] pa pa!
ja od czwartku bede miala mezusia wlocha i tez mieszkam pod neapolem.
dlaczego wybralas orentale a nie federicoII??
aha ide na jezyki europejskie
Bo na Federico nie ma kierunku MEDIAZIONE LINGUISTICA. Tylko to jes dziwne,ze idziesz na jezyki, bo ja tez... Ale na orientale. Tzn,wiesz.. w przyszlym tygodniu jade sie dopiero zapisac , wiec to jest powiedziane, ze nie zagladne na Fryderyka :-) Ale na stronie uczelni nic takiego nie znalazlam.. No, nic. Dopytam sie. Jesli chodzi o twoje zamazpojscie to AUGURI!!!!!Tylko mam nadzieje, ze trafilas na swoja polowe,bo jak nie to moze byc ciezko... Zartuje :-) Ja tez jestem mezatka, od 4 lat, ale mieszkam 200 km od Napoli. Ale to nie znaczy
czesc marzena, tez studiuje jezyki europejskie na federico II. :)
orientale é meglio, pensavo di andarci pure io.
ma per le lingue orientali
Ja sie zapisalam w zeszlym tygodniu na L,C e Letterature moderne europee na Federico.Zalapalam sie na pierwszy prog wiec wynioslo mnie to na razie 143 e+ 62 e podatku.
hej mam pytanie wiem ze to moze nie na miejscu ale co oznacza zwrot : sei mai stata in italia?
czy kiedykolwiek bylas we wloszech spytal sie pan wloch:D
Aj dziekuje ..a jesli chce powiedziec ze byłam i bardzo mi sie spodobało... prosze o odpowiedz i juz wiecej nie mecze.. ;P
si ci sono stata e mi è piaciuta molto
Dziekuje i juz nie zawracam gitary.. ;D
ja tez :) na tym samym kierunku..tylko ze na 3 roku :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę