progi na italianistyke

Temat przeniesiony do archwium.
witam wszystkich:)
mam ogromna prosbe do tegorocznych studentow italianistyki. moglibyscie mi powiedziec ile musieliscie miec % na maturze z jezyka i polskiego zeby dostac sie na italianistyke? na jaka uczelnie dokladnie? bede wdzieczna:)
pozdrawiam
Ja się dostałam na UJ w drugiej turze, miałam z rozsz. polskiego 83%, a z niemieckiego 86% :)
dzieki wielkie:)
czy ktos moglby sie jeszcze podzielic swoimi wynikami??
ja tez sie podziele ;> dostalam sie na uj tez w 2 rekrutacji, mialam 76% z pol i 91% z wloskiego. pozdrawiam :)
dzieki, dzieki:) zaczynam wierzyc, ze moze mi sie uda... chociaz ten polski mnie przeraza...:o
a jak wyglada to na innych uczelniach? ile trzeba bylo miec %??
no z polskim to roznie bywa...z tyloma procentami dostalam sie tez na uw w 2 rekrutacji i na us w ktorejs tam z kolei. ale szczerze mowiac to wszystko wyglada zle w 1 rekrutacji a pozniej sie zmienia wszystko bo ludzie rezygnuja. bedzie dobrze ;)
ja mialam z polaka 74 i 90 z hiszpana
to sa wasze wyniki z podstawy czy z rozszerzenia?
chyba rozszerzony:) ktos sie jeszcze podzieli wynikami? a na jaki uniwerek sie dostaliscie?:D pozdrawiam
ja dostałam się na UAM a mialam z polskiego 81 i 72, z angola 99 i 93 i z ustnej z ang 100. próg pierwotny był 82,33pkt ale potem spadł do 77,33 :)

może przypadkiem jeszcze ktoś z uam'owej italianistyki tu zagląda? (bo szukam szukam i nie mogę znaleść).
wielkaT, ja w tym roku zdaję maturę i na totalnym spontanie- na 2 tyg. przed złożeniem deklaracji nabrałam odwagi, by startować na inst. filologii romańskiej. Waham się między filologią hiszpańską i włoską, ale chyba zdecyduję się zdawać na włoską, wszak jest większa szansa... Moje pytanie: czy zaczynasz naukę w tym roku, czy masz już jakieś doświadczenie? Jeżeli tak, to czy jesteś zadowolona? Słyszałam, że wszystkie filologie romańskie na UAMie troche gorzej się prowadzą;) niż na przykład 10 lat temu... Mimo wszystko zależy mi na tym, by dostać się na studia w Poznaniu... A jak nie włoski, to wybiorę jakąś inną filologię... Dodam, że nie znam żadnego z tych języków na tyle, by przystąpić do matury. Po hiszpańsku się dogadam, ale nie zdążę się przygotować tak, żeby zdać maturę...(muszę się skupić na angielskim i polskim rozsz.) Ogólnie mam lekki zamęt i szukam ludzi, który mogą mi coś podpowiedzieć. Jestem bardzo humanistycznym nośnikiem umysłu, więc boję się, że na tej włoskiej filologii (o ile sie w ogóle dostanę) będą mnie katować jakimś językoznawstwem i innymi rzeczami z humanistycznej lewicy;)
może ktoś jeszcze się pochwali wynikami, jacyś maturzyści z 2008 roku... bo tez się zastanawiam nad italianistyką na UJ w tym roku (matura 2009 ech...)
tez mam takie plany...tylko zastanawiam sie jeszcze nad italianistyka w toruniu lub poznaniu...
czy jest ktos kto studiuje italianistyke na pierwszym roku? albo ktos kto juz zaliczyl pierwszy rok?chcialabym zadac kilka pytan, pomozcie!!!!!!
hej ja studiuje w nkjo w Gliwicach włoski na pierwszym roku :)
Pomożcie! niewiem za bardzo gdzie o to pytac... ale... może ktoś się orientuje - co jeśli ..matura zdawana była kilka lat temu i zdana niezbyt dobrze? Czy przez te wyniki z matury człowiek jest już dożywotnio spisany na straty? Chcialabym bardzo studiowac wloski, na razie robię kurs w szkole językowej ponieważ nigdy wczeniej nie mialam z tym jezykiem nic wspolnego. Czy jest jakis sposob aby w przyszlosi dostac sie na studia?

bede wdzieczna za odp.
już wszystko wiem, odwołuję poprzedniego posta;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia