pomoc mile widziana

Temat przeniesiony do archwium.
próbuję sama sobie poradzić ale nie umiem,dlatego proszę Was o pomoc.Jakby ktoś był tak łaskawy i mógł zerknąć na http://www.univ.trieste.it/ i odczytać czy na kierunku - Lettere e Filosofia (strona do przekierowania u góry w linku)chodzi mi o corsi di laurea - Lingue e culture straniere moderne.w tabelce jest napisane accesso libero i tu moje pierwsze pytanie o co chodzi? W legendzie jest napisane,że można sie "zapisać bezpośrednio"?A druga sprawa to 'crediti'(180) co to jest? miejsca?Acha i te dwa linki na dole LINGUE, LETTERATURE E CULTURE STRANIERE MODERNE
- LINGUE E LETTERATURE PER IL TURISMO CULTURALE to są kursy przed studiami? Byłabym bbaaaaaaaaaaardzooooo wdzięczna jeżeli ktoś mógłby poświęcić mi 5 minut i rozjaśnić mózg;) z góry ogromnie dziękuję:)
acesso libero- mozesz skladac papiery na ten kierunek bez koniecznosci zdawania jakiegokolwiek egzaminu wstepnego.
180 crediti(cfu) to punkty, ktore zdobywasz zdajac egzaminy przez caly okres Twoich studiow. Kazdy przedmiot (corso) ma odpowiednia ilosc puntkow, np. lingua I i II to 9 cfu, lingua III to 6 cfu, letteratura to 3 cfu, geografia- 3 cfu, itd..
a te dwa linki, to 2 kursy, z ktorych wybierasz ten, ktory chcesz studiowac.
jesteś PRZECUDOWNA! jeżeli jeszcze mogę to jedno pytanie.jezeli jestem zdecydowana na LINGUE, LETTERATURE E CULTURE STRANIERE MODERNE i wychodzi ta tabelka dotycząca pierwszego i drugiego cyklu semestru.Czy ja muszę zdecydować się na studiowanie tylko tego co jest w tych tabelkach?bo jest jeszcze to "annuale" i nie wiem czego ta lista dotyczy...
Lista annuale dotyczy głównie corsi a scelta dello Studente, czyli ty wybierasz czy chcesz ten kurs zrobić czy nie, tak, żeby dopełnić sobie ilość punktów.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Kultura i obyczaje