Università degli Studi di Ferrara

Temat przeniesiony do archwium.
Z takim pytaniem sie zwracam do Was drodzy forumowicze, czy ktoś byl na erasmusie w Ferrarze? Jesli tak to na jakim kierunku? Jak ogolnie oceniacie ten uniwersytet?
Moze ktos sie dopiero wybiera? Wszelakie info wpisujcie poczynajac od nauki, warunkow, do kultury ecc.
hej! będę studiować w Ferrarze od przyszełego roku. Jeszcze niewiele wiem na temat tej uczelni- dowiedziałam się dwa dni temu że jadę. jak będę wiedziała coś więcej to dam znać. a od kiedy zamierzasz tam studiować?
ja wiem tylko, że Ferrara jest ślicznym miastem. Zadbanym i stosunkowo bogatym. I dziwna rzecz- są pieski a psich kupek nie widać :D
studiowalam trzy lata na tym uniwersytecie (nie jako Erasmus), to jest naprawde dobra uczelnia, niewielka, ale z tradycjami, profesorowie sa dyspozycyjni, nie jest chaotycznie. Na erasmusa tez jest dobrze tam pojechac: miasto jest na tyle niewielkie, ze po pierwszym tygodniu zna sie niemal cala grupe erasmusowcow. Do tego jesli chodzi o wynajecie mieszkania albo akademika - ludzkie, przystepne ceny, trzy stolowki, na ktorych za grosze mozna sie najesc do syta. Ogolnie mam same mile wspomnienia, wiem rowniez, ze wszyscy Polacy, ktorzy byli tam na Erasmusie dobrze sie bawili.
Pozdrawiam!
Witam! Ja rowniez wyjezdzam w nastepnym semestrze do Ferrary. I szukam wspolokatorki do wynajecia mieszkania. Jesli jestes zainteresowana to czekam na odp.
hej, odezwij się do mnie na gg, to pogadamy :) 6552051
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Szkoły językowe

»

Pomoc językowa - tłumaczenia