Hej!jest italinistyka z elementami chrześcijaństwa w szczecinie.Jeżeli cie interesuje to szczegółowe if.znajdziesz na stronie uniwersytetu szczecińskiego ,zdaje sie że katedra filologii.Jeżeli chcesz moja rade bo wiem na wlasnym przykladzie że lepiej nie studiwać od rzu 5 lat a najpierw 3 i potwm robić magistra.Nie wiem jak to jest na US ale zastanow sie bo rożnie bywa i jezeli nie beda ci sie podobać to możesz skończyć po 3 latach.a jak zaczniesz od razu 5 to potem w trakcie trudno jest coś zmienić.Pozdr.:)))
ragazzasolare
15 lut 2008
Uniwersytet Śląski w Sosnowcu, mgr, 5 letnie.
wuja_zuk
19 lut 2008
a ma ktoś jakieś info à propos Torunia? Może się ktoś tam wybiera lub już studiuje. A we Wrocku jest jeszcze ta filologia włoska?
Dzięki i pozdro :D
dora78
19 lut 2008
mnie tez by interesowalo cos we wrocku jak jest
izabela22
19 lut 2008
hej a wiecie czy w lodzi jest taki kierunek?
LaVetrata
19 lut 2008
We Wrocku italianistyki nie ma, Łódź ma WSSM, ale to są studia płatne o ile wiem, musisz sobie na ich stronie sprawdzić, poza tym Poznań, Wawa, Kraków, Toruń. Oraz Gliwice i Sosnowiec(?-tego ostatniego nie jestem pewna):)
LaVetrata
19 lut 2008
We Wrocku italianistyki nie ma, Łódź ma WSSM, ale to są studia płatne o ile wiem, musisz sobie na ich stronie sprawdzić, poza tym Poznań, Wawa, Kraków, Toruń. Oraz Gliwice i Sosnowiec(?-tego ostatniego nie jestem pewna):)
izabela22
19 lut 2008
a jesli chodzi o prywatne uczelnie to co o nuch sadzicie?
Uważam że na prywatnych uczelniach jest wyższy poziom,nie ma zamieszania spowodowanego ciągłym brakiem funduszy.Tak właśnie jest na WSSM,studiuje na trzecim roku italianistyki i nie było z uczelnią żadnych problemów.Jest naprawde dobrze-w łodzi chyba jedyny słuszny wybór.
yaniya
07 mar 2008
Held a mozesz cos wiecej napisac o WSSM w Łodzi? Jaka jest organizacja szkoly, poziom itp? z gory dzieki!
Mateo 1987
11 mar 2008
hmm ale ta italianistyka na wssm to chyba jest pod kątem stosunków międzynarodowych .. i to tak porządnie .. mam racje???
dorotka909
12 mar 2008
w Rzeszowie na promarze jest włoski ale tylko licencjat, otrzymuje sie dyplom UJ, jednak studia na tej szkole sa drogie bo miesiac kosztuje ok 600zl. Jak zdasz dodrze mature to polecam UJ:) wiem ze italianistyka jest tez w Szczecinie Poznaniu i Toruniu powodzenia:)
giulia.
06 kwi 2008
Mam wazne pytanie..czy ktos z Was studiowal italianistyke w Australii? A dokladniej nw Sydney? Jesli tak to prosze o szybka odpowwied co i jak i czy to w ogole mozliwe ;) z gory wielkie dzieki :)
Hubaza
14 kwi 2008
Hej ;) Ja w tym roku piszę maturkę i skladam na filologię wloską. Skladam na UW, UAM w Poznaniu i WSSM w Łodzi. Słyszalem same dobre opinie o tej szkole, a już filologia łączona z arabistyką to poprostu szczyn moich marzeń hehe
Alicja7
05 maj 2008
Witajcie:)
Czy ktoś się orientuje czy istnieje italianistyka we Wrocławiu? Czy ten kierunek został w tym mieście zlikwidowany?
Interesuje mnie tryb zaoczny.
Saluti a Tutti!
Niestety. Ani na uczelni panstwowej ani na prywatnej. Poza tym we Wro poprostu nie ma kadry naukowej - właściwej dla tego kierunku. Generalnie....to ja już sama nie wiem co robic....bo italianistyki w formie zaocznej praktycznie w całym kraju nie uświadczysz. Zaledwie pare punktów. Chciałam zdecydować się na NKJO w Rzeszowie....ale niestety zjazdy w trybie zaocznym są co tydzień: począwszy od czwartku. :-(