florencja

Temat przeniesiony do archwium.
prosze o kontakt z kims kto studiuje we florencji,bo mysle o studiach we wloszech,a ze znam dobrze to miasto wiec chcialabym studiowac wlasnie tam pozdrawiam:)
Ja tez prosze o opinie studiujacych wlasnie we Florencji :)
Jak juz sie dobrze naucze jezyka to chcialabym sie tam wybrac na studia :)
Ale opinie na temat czego? Dziewczyny, konkrety!
Ogolnie :)
W sumie interesuje mnie atmosfera na uczelni, wykladowcy (ludzcy lub mniej ludzcy), czy sie cos placi, jesli tak to mniej wiecej ile...i ogolnie wrazenia:) kogos kto tam wlasnie sie uczy :)
No ogólnie to się nie da do całego uniwersytetu, ba, nawet do wydziału! Wszędzie są różni profesorowie, no może na jakimś wydziale jest jakoś 'szczególnie', bo np. wydział jest mały, albo coś w tym stylu.
Płaci się, największa kwota wynosi coś ponad 1400€ (najmniejsza coś około 600€), ale nieliczni znajomi płacą tyle, Polacy przeważnie płacą od 600 do 700€. Nawet Ci dobrze stojący ;)
Żeby być zwolnionym z opłaty trzeba mieć stypendium, ale to już było w wielu wątkach, nawet dość wyczerpująco. Miłej lektury.
Aha i jeszcze to www.unifi.it
Witam,
wybieram sie na Erazmusa do Florencji i mam ważne pytanie. Czy orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z akademikiem? Gdzie mogę znaleźć jakieś informacje i przede wszystkim czy jest w ogóle szansa, żeby dostać tam miejsce?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Pozdrowienia!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka