ERAZMUS Perugia 2008/2009

Temat przeniesiony do archwium.
mam zamiar wyjechac na erazmusa do perugii w semestrze zimowym 2008/2009 i w związmu z tym mam kilka pytań do soób które są lub były tam na erazmusie: jakie są ceny akademków i czy one sie wogóle oplacają i jaki jest w nich standart, czy akademik musze sama wybrac czy uczelnia mi pomoże w tym bo zupełnie niewiem jak sie za to zabrać, mój włoski jest na średnim poziomie, gorzej idzie mi rozmowa, czy profesorzy patrzą jakoś łagodniej na egzaminach na osoby kaleczące jezyk, czy to jest bezpieczne miasto, ile mniej wiecej musze mieć swoich pieniedzy na miesiąc aby sie utrzymać? może macie jakieś inne cenne rady? z góry dziekuje za odpowiedź, jeszcze nie wyjechalam a już panikuję...
Mój syn od października w Perugii jest na kursach językowych teraz robi CELI4. Jeśli chcesz dam ci namiary i on ci wszystko powie. Sam szukał mieszkania i wiem że ma przyjaciół którzy mieszkaja w akademikach. Wiec jeśli chcesz da ci informacje z pierwszej ręki. Pozdrawiam nina
ps. sama tutaj szukałam informacji na temat kursów i studiów w perugii
a co do kosztów utrzymania to nei wiem ile wynosi opłata za akademik ale wiem że stołują sie w mensie stołówka syn mówi że niezłe jedzenie za 2-4 euro jest obiad bardzo smaczny i obfity. Generalnie gdybyś chciała się utrzymywać samodzielnie to wyżywienie we włoszech jest w miarę tanie.
Jesli chodzi o mieszkanie to sa akademiki. Przesylam ci liste: kliknij na ten link:

http://adisupg.it/CIECM/Articolo.asp?IdArt=4162&IdCatNav=162
www.adisupg.it -------servizi-----servizi abitativi
http://www.unistrapg.it/italiano/servizi/mobilita/EILCS_0708.php Jesli chodzi o język, to może Ci się przyda taki kurs, co prawda nie wiem jak to funkcjonuje dokładnie, ale warto się bliżej przyjrzeć :) Ja bym się tak nie martwiła bardzo na Twoim miejscu, będąc tu na pewno sie podciągniesz :)
czy mogła by pani dać jakieś namiary, mejla czy gg do swojego syna? jakbym miała jakieś pytania, to bym sie odezwała. no ale jeszcze nie mam decyzji na swojej uczelni w sprawie erazmusa, tak więc czekam cierpliwie:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka