szukam uczelni na południu Italii, wykłady po ang

Temat przeniesiony do archwium.
Szukam uczelni na południu Włoch, która prowadziłabym zajęcia w języku włoskim. Mój kiedunek to geologia. Ktoś mi może coś polecić?
sprawa wyglada tak, ze wszystko sprowadza sie do jednego pytania: czy ktos sie orientuje, czy we wloszech gdziekolwiek mozna wyjechac na erasmusa i studiowac chociaz po czesci po angielsku?? bo nie jestem w stanie znalezc takiej uczelni, na ktorej bylyby jakiekolwiek faculty po angielsku, juz nie mowiac, ze chcialabym wiekszosc.
słuchaj bardzo wiele uczelnie prowadzi zajęcia po angielsku ale wcale nie afujszuja sie tym na stronach! wiem ze na La sapienza w rzymie częsc przedmiotów jest po angielsku...co do innych uczelni to nie wiem..ale na pewno w bologni, perugi czy mediolanie jest taka opcja...ale jesli chcesz wyjechac na erasmusa to twoja macierzysta uczelnia musi miec kontrakt z taka uczelnia zagraniczną- to jest warunek...tak więc moze najpierw sie zorientuj w twojej szkole co gdzie i jak...;-)
chciałam powiedziec afiszuja hehehe;-)
hej, dales mi nadzieje, bede wiec do nich pisac, zeby mi taka informacje udostepnili w meilu, co maja konkretnie za przedmioty prowadzone w j. angielskim. dlaczego sie z tym nie afiszuja? to wazna dla mnie informacja, bo ja niewiele mowie po wlosku, nigdy sie go nie uczylam, ale bylam we wloszech z 20 razy na wyjazdach w alpy i na wakacjach, kocham ten kraj i kulture, chce tam studiowac i nauczyc sie jezyka, jednak podczas pobytu tam, bo tutaj w polsce intensywne zycie przeplatane studiami zabiera mi czas i checi na nauke wloskiego indywidualnie.

a co do podpisanej umowy bilateralnej, nie- moja uczelnia nie musi jej miec abym mogla wyjechac. studiuje na agh w krakowie i u nas ok 1/4 umow bilateralnych jest wykorzystywana, po prostu nie ma chetnych na wyjazdy, wiec jesli ktos sobie cos prv zalatwia, dostanee normalny grant z piniedzy ktore zostaja. jezcze sie nie zdazylo, zeby ktos wyjechal bez grantu.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia