Perugia Akademiki

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Wybieram się na rok do Perugii na Erazmusa. I chciałem zapytać jak jest z tymi akdemikami. Jak go nalezy zalatwic, mysle ze jesli zrobie to przez uczelnie to to sie boje ze mi przydziela jakis beznadziejny daleko od centrum i uniwersytetu. Zalezy mi rowniez na pokoju 1 osobowym czy mozecie cos polecic>? Oraz powiedziec jak to sie zalatwia? Z gory dziekuje ~!!
Liste akademikow wraz z opisem znajdziesz na http://adisupg.it/ciecm/

1. Casa dello Studente - Via Innamorati, 4
Posti letto: n. 308
2. Casa dello Studente - Viale Z. Faina, 6
Posti letto: n. 170
3. Casa dello Studente - Via del Favarone, 26
Posti letto: n. 116
4. Casa della Studentessa – Corso Garibaldi, 220
Posti letto n. 251
5. Collegio di Agraria – Via Romana, 4/b
Posti letto n. 250
6. Collegio di “S. Francesco al Prato” – Via Pascoli, 4
Posti letto n. 63
7. Collegio “Ruggero Rossi” – loc. Gualtarella
Posti letto n. 165
8. Collegio “Fatebenefratelli” – Via Fatebenefratelli, 4
Posti letto n.48

Pozdrawiam z Perugii:)))
Jak Ci nie przeszkadza bałagan i niski poziom to dokonałeś świetnego wyboru
No slyszalem faktycznie rozne opinie. Rozumiem ze mowisz o niskim poziomie uniwersytetu? Pewnie zaly jaki kierunek... No ok liste akademikow widziałem ale pytanie jak sobie w ktorym z nich zalatwic miejsce? szczegolnie w jakims fajnym??;)
Ja studiuje w Perugii. I poziom tutaj wcale nie jest niski.oczywiscie w zaleznosci od przedmiotu sa profesorowie co wykladaja lepiej lub gorzej, ale ogolnie Perugia uwazana jest za dosc dobry osrodek akademicki. Co do akademikow to mam znajomych erasmusowcow ktorzy sa w akademiku na via innamorati i sa zadowoleni.
pozdrawiam
CZy ja wiem czy nie jest niski, skoro osoba studiująca ekonomię poważny kryzys ekonomiczny we Włoszech nazywa małym
Kryzys ekonomiczny jest ale nie ma nic wspolnego z poziomem nauczania na wloskich uczelniach.
Szkola ktora ukonczyles ty inf tez raczej nie miala wysokiego poziomu skoro jedyne co potrafisz teraz robic to albo rzucac krotkie hasla albo wklejac jedynie artykuly z gazet bez krzty wlasnego komentarza.
ukończyłem najlepszą na świecie uczelnie , .Uwielbiam Cię wkręcać Umberyjko.D
Naucz sie najpierw pisac poprawnie moj nick a potem wkrecaj o najlepszych uczelniach na swiecie.
Jak na osobę która przez 20 lat nie używała języka polskiego pisze dość czytelnie.D
Wiesz inf ta najlepsza szkola na swiecie ktora ukonczyles to chyba bylo przedszkole albo podstawowka bo do wklejania linkow nie trzeba miec wielkiego geniuszu. Obecnie potrafi to zrobic wlasciwie kazdy dzieciak.
Jesli juz sie masz upierac przy swoim to przynajmniej umotywuj to. Bo jak na razie jedyna umiejetnoscia jaka sie wykazales to jest tylko wklejanie linkow (chyba na tym zakonczyla twoja edukacje ta najlepsza szkola na swiecie) ktore na dodatek w zaden sposob nie odnosi sie do miasta i uczelni o ktorej mowa w topiku.
Cieszy mnie że udało mi się skończyć przedszkole. D
umbryjka wiesz w podstawówce nawet wiedzą o tym że we Włoszech nie popraw się nic do póki nie uporają się z tym problemem:
http://www.wloski.ang.pl/Analfabeti_d_Italia_29109.html
Koniec dyskusji
Witam Ubryjko. I prosze o poradę. Wybieram się na rocznego erasmusa do perugii. Wyslalem juz dawno podanie o akademik jednak oni nic nie odpisuja i boje sie ze tak moze byc do samego wyjazdu, a wolalbym juz wczesniej cos wiedziec gdzie bede mieszkal. Czy mozna jakos innaczej zalatwic akademik- w sensie napisac jakiego maila do konkretnego czy trzeba to robic centralnie. I jeszcze 2 sprawa czy latwo jest dostac pokoj 1 osobowy? czy raczej sa 2 osobowe. No i ktory jest najlpeszy w sensie lokalizacyjnym i warunkow? Bede bardzo wdzieczny za wszelkie informacje. pozdrawiam!
Sprobuj napisac do nich maila lub zatelefonowac. Poniewaz nie mieszkalam nigdy w akademiku to nie mam pojecia czy sa 1-osobowe pokoje. z odwiedzin u znajomych widzialam dotychczas tylko dwojki.
Co do lokalizacji, zalezy na jakim wydziale bedziesz studiowac. Jesli Ekonomie to najblizej tego wydzialu jest akademik na via Innamorati (tuz za budynkiem ekonomii)i tam jest sporo erasmusowcow.
Bede studiował medycyne. Jaki akademik bedzie najblizej? A jak ty mieszkalas jak przyjechalas na erasmusa? Zapewne wynajelas cos? ale cale mieszkanie czy pokoj? jakie sa orientacyjne ceny? pozdrawiam i dziekuje za odp.
Jak ja przyjechalam to wynajelam pokoj. Niestety wtedy nie zalapalam sie na zaden akademik. Ceny pokoi wahaja sie tak od 180 euro na mies za pkoj podwojny do okolo 300 euro za pokoj pojedynczy. zalezy tez czy w centrum czy na uboczu.
Akademiki dla studentow medycyny sa gdzies w okolicach Monteluce ale szczerze mowiac dokladnych ulic nie potrafie ci teraz powiedziec. sprobuje porownac ulice z okolicami to dam odpowiedz.
jędrek21 !!! ja też jade do perugii na erzmusa i mam ten sma problem. powiedz mi w jaki sposób wysłałeś podanie o akademik. Na stronie uniwerku jest napisane ze trzeba im wysłać jakiś accomodation form. Gdzie to mogę znaleźć? To jest napisane na stronce:

For erasmus and international students Universitŕ degli studi di Perugia has about 200 available places in Adisu Halls of Residence.
A.Di.S.U is the Regional Agency for the Right to University Education (Agenzia Regionale per il Diritto allo Studio Universitario).
Available Accommodation is assigned on a first come first served basis. In order to reserve a place students must fill in and send by fax to Erasmus Mobility Office an accommodation form before 30th June (for students coming 1st semester and full year) and before 1st November (for students coming 2nd semester).

Universitŕ degli studi di Perugia will provide partner Universities with the �accommodation form.�
Dostałam dziś mejla z ogolnymi informacjami ale bez żadengo accomodation form
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia