Gdzie Erasmus z UG

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,

Jakie miesto byscie polecili na Erasmusa, gdyby mozna bylo wybierac? Perugia odpada, choc to chyba calkiem fajne miejsce. Wyjazd z UG.
Ja akurat moglabym sie wypowiedziec o Perugii bo tam robilam Erasmusa i teraz studiuje, no ale coz. Pozdrowienia.
Wiem umbryjko, ze mieszkasz w Perugi. Pewnie jeszcze via. Innamorati ;) Ja jednak z pewnych osobistych powodow nieznioslbym tego miejsca, wiec szukam innego ciekawego miejsca na Ersamusa we Włoszech.
W Perugii studiuje ale nie mieszkam i tym bardziej nie na via Innamorati (pewnie miales na mysli akademik ktory sie tam znajduje, ja mieszkam w zupelnie innym miescie a do Perugii dojezdzam). No coz, rozumiem twoja decyzje. Po prostu szkoda mi w tym sensie, ze jestem w stanie opowiedziec o Erasmusie w Perugii na podstawie moich doswiadczen plus do tego jestem w kontakcie z niektorymi erasmusowcami z tego miasta. Pozdrawiam.
Hej! Z UG możesz jechać do wielu włoskich miast, m.in, Rzym , Genua, Florencja, Mediolan.. zależy też z jakiego kierunku.
http://www.ug.gda.pl/pl/info_dla_stud/wymiana/pliki/erasmus/umowy.pdf

tu możesz sobie zobaczyć gdzie możesz jechać. Pozdrawiam :)
Zarządzanie specj. Informatyka - niestety, nie ma żadnych włoskich uczelni na liście umów, więc muszę sam poszukać. Coś godnego polecenia?
Jezeli Toj kierunek nie ma podpisanej umowy z wloska uczelnia to nie wiem czy jest mozliwt wyjazd. Wyjezdza sie na podstawie porozumienia pomiedzy wydzialami i kierunkami, jak mozesz tak sam sobie szukac? Dasz potem do podpisania profesorom umowe miedzy uniwersytetami do podpisania?
Trzeba samemu nawiązać kontakt, bądź przez uczelnię w celu podpisania umowy. Rozmawiałem o tym z prodziekan zajmującą się wyjazdami u mnie na wydziale i takie coś jest możliwe. Kwestia tylko, gdzie uderzać :) Ja próbuję Rzym, Turyn i Mediolan.
Krok pierwszy: Odwiedź Biura Współpracy z Zagranicą w macierzystej uczelni i zapoznaj się z ofertą Programu Erasmus . Sprawdź z jakimi uczelniami Twój wydział ma podpisaną umowę dwustronną na wymianę studentów na studia w ramach Programu Erasmus.
Krok drugi:
Skontaktuj się ze swoim koordynatorem wydziałowym. Koordynator wydziałowy jest pracownikiem naukowo-dydaktycznym Twojego Wydziału. Koordynator wydziałowy jest odpowiedzialny za rekrutację i kwalifikację kandydatów na wyjazd w ramach programu Erasmus.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę