doktorat lingwistyka GDZIE?

Temat przeniesiony do archwium.
szukam osrodka, by robic doktorat z polityki jezykowej we Wloszech. czy ktos wie cos/cokolwiek o lingwistyce gdzies w Italii? nie chodzi mi o facolta' di LETTERE (ani zadne podobne filologie), ale o l i n g w i s t y k e = j e z y k o z n a w s t w o
Wydaje mi sie ze musisz zajrzec na rozne uniwersytety na Wydzial Facolta' di Lettere a tam poszukac kierunku Lingue applicate lub cos w tym stylu i wybrac to co cie najbardziej interesuje.
umbryjka chyba ci chodzi o dottorato linguistica
No wiem ze chodzi o dottorato ale dottorato chyba robi sie w obrebie danego kierunku wiec tak czy inaczej trzeba zajrzec na dany wydzial/kierunek by poznac jakie trzeba spelnic warunki by moc starac sie o dottorato di ricerca.
Na universita' degli studi di perugia zeby moc robic dottorato di ricerca trzeba przejsc przez konkurs (concorso). Co rok akademicki wychodzi bando di concorso per l'ammissione ai corsi di dottorato po czym jest cala lista nazw tych doktoratow, jaki tytul do tego trzeba miec i w czym, jak dlugo trwa, ile wolnych miejsc i do kiedy wysylac dokumenty.
Zgadzam się z Umbryjką. Oczywiście, że trzeba uderzać na Lettere. Tylko na tym wydziale będzie ten kierunek, a co za tym idzie i możliwość doktoratu. Szukaj linguistica albo scienze del linguaggio(ale to rzadziej).
Albo czasem jest na kierunku lettere specj. linguistica.

PS. Lettere jako wydział to nie filologia.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

CafeItalia

Zostaw uwagę