UŚ - kto się wybiera?

Temat przeniesiony do archwium.
Wybiera się ktoś na filologię włoską na uniwersytecie śląskim ?
Ja się wybieram :) Zdaję wszystko na rozszerzeniu, mam mieszane uczucia co do pisemnego, a jutro dopiero mam ustny. Zobaczymy jak mi pójdzie. A jak twoje wrażenia? I wiesz może, od ilu procent przyjmują?
Niestety, ale nie wiem od ilu przyjmują. Dzwoniłam do pań w dziekanacie to mi powiedziały, że też nie wiedzą, bo to wszystko zależy od roku :) Biorąc pod uwagę niż, który objął nasz rocznik, myślę że będzie dobrze. Ja zdaję podstawę i jeśli nie zrobiłam błędów w liście i notatce, to mam 98%, a z ustnego mam 100%. Liczę na to, że z taką podstawą dam radę, bo jeśli nie to będę sprzedawać w biedronce na kasie w ramach buntu i sprzeciwu ;p ( nie ubliżając paniom z biedronki)
A jak Twoja matura?
Może w październiku się spotkamy przy odrobinie szczęścia, oby... :)
Składasz na jakąś inną filologię ?
Hej :) to znowu ja... Zdawałam oba egzaminy na rozszerzeniu, z ustnego miałam 95%, a z pisemnego 78%, liczyłam na trochę więcej z pisemnego, ale mam nadzieję, że się dostanę. A tobie jak poszło ivonka? I niech się ujawnią też inni kandydaci, ale już!!! ;P
Ja zdecydowanie słabiej od Ciebie, bo na podstawie :(
100 % - ustny
96 % - pisemny
Teraz nie wiem czy w ogóle mam szanse...
Oczywiście, że masz szansę! Nie ma się co podłamywać. Masz rewelacyjne wyniki, jeśli chodzi o podstawę! W tym roku w woj.śląskim tylko 8 osób zdawało włoski na rozszerzeniu. A niekoniecznie wszystkie muszą iść na italianistykę. Ja myślę, że będzie dobrze, głowa do góry :) Ewentualnie zostają Gliwice (nkjo)...ale jakoś czuję, że będzie dobrze :) Szkoda, że nikt się nie ujawnia, chciałabym poznać konkurencję ;), no i poznać innych pasjonatów :) Ivonka, a jak z mieszkaniem? Jesteś z okolic Sosnowca? Masz zamiar tam mieszkać lub w Katowicach, mieszkanie czy akademik?
Czyli jeśli dostaniesz się na filologię włoską to tam idziesz? Czy rozważasz inny kierunek ? Miło byłoby przeżywać rekrutację razem :D
Składasz dokumenty do nkjo?
Znasz jakieś osoby, bądź czytałaś w internecie/gazecie/itd jakie były progi rok temu ?
No tak... nkjo zostaje. Wiele dobrego o tym kolegium słyszałam, ale jakoś UŚ brzmi dumniej ;P i chyba na to tylko lecę, bo przekonać bym się mogła która szkoła lepsza, gdybym do obu chodziła.
Nie wiem dlaczego inni nie piszą. Chyba się wstydzą :D
Ja mieszkam jakieś 2km od uniwersytetu, w centrum sosnowca :)

Przepraszam za ten natłok pytań i informacji, ale nie często mam okazję z kimś porozmawiać, kto idzie na filologię ;P
Witam =) =) Ja mam z rozszerzenia ustnego 100% a z pisemnej części mam 85 % więc jestem raczej kontent z powodu moich wyników, mam nadzieję, że zapewni mi to dobre miejsce na filologii włoskiej =) =) Ogółem włoski nie poszedł tak źle w tym roku tym, co go zdawali, patrząc na to, jakie są średnie tutaj, na Śląsku, jak i w całej Polsce =) =) Czekam na dalszy rozwój tego tematu =) =)
n oto ja sie chyba w ogole nie powinnam odzywac bo mialam 90% z ustnego i 63% z pisemnego. tyle dobrze że na rozszerzeniu bo przy takiej podstawie to bym mogła się pożegnać z czymkolwiek:P ja złożyłam na nkjo dla rezerwy ale chciałabym na uś..
Wydaje mi się, że z takimi wynikami raczej się dostaniesz =) =) takie mam wrażenie =) =) Szkoda, że póki co ciągle tak mało osób, które chcą się dostać na ten wydział, się ujawniło - na forum UŚ również założyłem temat o filologii włoskiej, lecz póki co nikt nie napisał, więc nie ma ani możliwości, aby porównać wyniki itp. Oby się nam wszystkim udało dostać =) =) pozdrowienia.
Są tylko 22 miejsca, więc lepiej, żeby było jak najmniej chętnych!
Mógłbyś podać adres do tego forum UŚ ?
Wie ktoś od ilu przyjmowali w zeszłym roku na filologię włoską?
www.irk.us.edu.pl i tam w zakładce pomoc jest forum dyskusyjne =) =) Szczerze, nie jestem w stanie odpowiedzieć Ci na to pytanie, ale wydaje mi się, że chyba coś około 60 % - 70 % wystarczyło (wybacz za taką szeroką, ogólną odpowiedź, ale to nie jest pewna wiadomość) - pozdrowienia =)
Ok. Grazie :)
60 % - 70 % wystarczy? Z podst czy z rozszerzenia? Bo jeśli z podst. to bardzo mało!
Ja w ogóle nie wiem czy będę brana pod uwagę, bo jeszcze mój przelew nie dotarł ;] Muszę w poniedziałek rano tam iść i zanieść potwierdzenie wpłaty. Od 2 tygodni się zabierałam do tego przelewu, ale wedle mojej tradycji ' wszystko robię na ostatnią chwilę' :[
Składaliście jeszcze na jakieś inne filologie na usiu, bądź też na innym uniwersytecie ?
Na moim koncie się wyświetla, że wyniki z rekrutacji na włoski będą już 11.07.2009 o godz 18:00. Jak tylko zobaczę na liście moje nazwisko to nawet nie czekam na wyniki z innych kierunków.
Speriamo...
Chodzi mi o rozszerzenie =) =) =) =) Ja składałem jeszcze na filologię angielską kultura - media - translacja i na filologię angielską tłumaczeniową z językiem arabskim - chociaż angielskiego uczę się od podstawówki, a włoskiego dopiero od liceum, to uznałem, że pójdę pierw na włoski, a po licencjacie z włoskiego pójdę na angielski =) =) i będę robić magisterkę z włoskiego plus licencjat z angielskiego - jeżeli chodzi o angielski, to mam nadzieję zdać CAE, gdyż w tym roku pisałem, póki co musi mi to starczyć - pozdrowienia =) =)
Ciekawe ile w tym roku osób składa dokumenty na filologię włoską...
jeszcze tylko 4 dni i będzie wiadomo co i jak ;]
Mam nadzieję, że wszystko pójdzie po mojej myśli...
Są już wyniki na usiu :)
Ja się dostałam.
Ja również się dostałem =) =) teraz tylko zanieść papiery i wszystko zapięte na ostatni guzik =D =D Gratulacje =) =) Kto jeszcze się dostał? Zgłaszać się i chwalić się! =)
cześć:) dopiero teraz wpadłam na Waszą rozmowe. Bede studiować z Wami, dostałam się z drugiego miejsca. Szukam jakichkolwiek informacji co do zajęć i planu, ale niestety nic nie uzyskałam. Może Wy wiecie cokolwiek...? Piszcie i do zobaczenia.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka