Studia magisterskie UJ 2009/2010

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć. Chciałabym się dowiedzieć, czy ktoś z was wie jak wygląda egzamin wstępny (ustny) na studia magisterskie na italianistyce UJ-u. Na stronie UJ jest napisane jedynie, że egzamin odbędzie się w oparciu o tekst o charakterze kulturoznawczo -językoznawczym...Może ktoś z forum zdawał taki egzamin? Bardzo proszę o informacje ;) Saluti.
Cześć Leonesso.
Zdawałam ten egzamin w zeszłym roku i była to w sumie dyskusja między mną a komisją o artykule. Nie pamiętam, o czym był, coś typu tekst z jakiegoś popularnego tygodnika. Najpierw ogólnie, potem co oznaczają niektóre słówka, a potem jedno pytanie kompletnie od czapy (co myślę o ostatnim nobliście z chemii) - nie wiem, co miało sprawdzić.
Wybierasz się na te studia w tym roku? Może się spotkamy na egzaminie, bo ja w sumie na nie nie poszłam mimo, że wynik egz. był OK :)
Wielkie dzięki za odpowiedź ;). Z tego co piszesz wynika, że komisja może zapytać o wszystko...Ciekawie się zapowiada. Wybieram się na te studia w tym roku i właśnie interesowało mnie jak wygląda ten egzamin:). A pamiętasz może czy w zeszłym roku było dużo chętnych na jedno miejsce? Pozdrawiam.

« 

Nauka języka

»

Życie, praca, nauka