prova di ingresso

Temat przeniesiony do archwium.
W przyszłym tygodniu zaczynam studia w Perugi ale jescze mnie czeka egzamin ktory co prawda nie ma duzego znaczenia ale co nie co chciałabym sie przygotowac przedmioty sa:
LINGUA ITALIANA
LINGUA INGLESE Tu nie mam żadnych wątpliwosci

NOZIONI GIURIDICHE FONDAMENTALI
CONCETTI BASILARI DELLE SCIENZE UMANISTICO- SOCIALI
STORIA CONTEMPORANEA
i tu zaczyna sie problem....... :/ Może jest ktos kto pisał takowy egzamin i mógłby miej wiecej podpowiedziec czego moge sie spodziewac i z jakiego zagresu przygotowac...???
Jesli chodzi o lingua italiana, to na moim uniwersytecie w Bergamo wymagaja znajomosci wloskiego na poziomie zaawansowanym. I jest on obowiazkowy i dla Wlochow i dla stranieri. Co do innych przedmiotow nie wiem, ale angielski u mnie byl baardzo banalny.

Na jakim kierunku bedziesz studiowac? Brzmi jak giurisprudenza. ;)
Cytat: gosiaBG
Jesli chodzi o lingua italiana, to na moim uniwersytecie w Bergamo wymagaja znajomosci wloskiego na poziomie zaawansowanym. I jest on obowiazkowy i dla Wlochow i dla stranieri. Co do innych przedmiotow nie wiem, ale angielski u mnie byl baardzo banalny.

Na jakim kierunku bedziesz studiowac? Brzmi jak giurisprudenza. ;)
W Perugie to wymagaja znajomosc jezyka B2 i tu nie mam problemu natomiaste z tych 3 przedmiotow nie mam pojecia nawet w jakim zakresie sie przygotowac Świata Europy Wloch........... A jesli chodzi o kierunek to :COMUNICAZIONE INTERNAZIONALE E PUBBLICITARIA
edytowany przez Marta-Ewa: 26 wrz 2010
witam Panie serdecznie..
czeka mnie dokladnie to samo co Ciebie.. i rowniez bede studiowal na tym samym kierunku ;) czyli jest nas juz 3 ;) a moze wiecej.. tzn polakow
moze by sie tak spotkac w najbliszych dniach?
A skad jestescie i gdzie bedziesz studiowac Marcin?
Studiowal bede w Perugii na uni per stranieri..
jestem z malej wioseczki pod Tarnowem..
czekam na odpowiedz Marty.. ;)
To niezle! W Bergamo jest procz mnie jedna Polka, na tym samym kierunku, ale na trzecim roku i juz konczy :(
A to już mi razniej:):):):) Naprawde dobrze miec swojaka....... Ale jak widziałam wyniki z tego egzaminu z 20 wrzesnia to po nazwiskach wydaje mi sie ze sa jeszcze dwie polki:):) ale nie jestem pewna. A powiec mi Marcin ty sie jakos przygotowujesz do tego egzaminu??? Pozdrowienia :):)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Nauka języka