Jakie fajne kierunki możecie polecić we Włoszech?

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć :) Jestem tegoroczną maturzystką i niedługo stane przed wyborem uczelni, kierunku bla bla bla... :) Jakie fajne kierunki do studiowania możecie mi polecić w Italii? mam duszę humanisty i dobrze znam włoski... Chciałabym by byl to kierunek gdzie nie jest wymagany inny jezyk obcy... w prawdzie po niemiecku się dogadam ale nie mam takiej przyjemności kontynuowania go na studiach a z anglikiem mam pod górke ;) Najlepiej by była to uczelnia w Milano ale niekoniecznie :) a co Wy studiujecie i jak Wam się podoba? Baci :)
ah no i chodzi mi gł. o to żebym mogla być po tym tłumaczem wloskiego.... ewentualnie nauczycielką ale bardziej tłumacz :)
Ja Lingue e letterature straniere, ale wolalabym same Lingue (niestety nie istnieja). Mam wloski, angielski i rosyjski. W Universita degli studi di Bergamo obok Milano, na 1° roku. Wlasnie 'na tlumacza', curriculum 'linguistico-filologico'. :)
o widzisz:) całkiem ciekawie.... a powiedz mi znałaś wszystkie 3 języki wcześniej? i ze wszystkich 3 bedziesz tłumaczem? :)
Mam taka nadzieje :) Rosyjski mialam w liceum przez trzy lata, angielski wiadomo, mam poziom C1, a wloski znalam jako tako... :)
Dzięki śliczne za pomoc :) Baci :)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka