aiutame!

Temat przeniesiony do archwium.
Jak można opłacić kurs w Perugi?? Nie przyjmują kart kredytowych.
Proszę o poradę.
poproś o numer konta bankowego, na które masz wpłacić pieniążki
Bedpa a wybierasz sie na kurs jezykowy do Perugi organizowany pzrez uniwersytet dla obcokrajowcow?Jak tak to w jakim terminie?
pozdrawiam
Mam taki zamiar ale jeszcze nie wiem co i jak. Na razie dostalem odpowiedz, ze sa wolne miejsca. Nie wiem czy mozna przelac z polskiego banku na wloskie konto. Nie wiem czy podreczniki sa w cenie kursu i czy jest jeszcze dodatkowa oplata jak w innych szkolach (tzw. wpisowe). Wyslalem zapytanie kiedy trzeba oplacic. No i nie wiem, czy formularz zgloszeniowy mozna wyslac tylko poczta czy mozna tez netem.
Pozdrawiam
można przelać pieniądze z polskiego konta na włoskie. Przelewałam.
A o resztę musisz zapytać przecież na uniwersytecie!
a w jaki sposób to robiłaś? z jakiego banku? opłaty są różne, czasem równe kwocie przelewanej ;-(
przepraszam, ze tak późno odpisuję, ale nie zauważyłam Twojego postu.

Ja zawsze przelewałam z konta w Pko BP i z Banku Śląskiego. W obu- bez względu na to czy przelewałam z konta na konto czy wpłacałam gotówkę (euro) na włoskie konto, opłata zawsze wynosiła 45zł. Podejrzewam, że jak przelewasz ogromne kwoty, to ta suma będzie wyższa, ale na zapłacenie za kurs pewnie nie zapłacisz więcej.

Udaj się do banku, w którym masz konto, tam z pewnością udzielą Ci informacji- wypełniasz tylko odpowiedni druczek i po problemie
na stronie 23 tutaj: http://www.unistrapg.it/Corsi%20di%20lingua%20e%20cultura%20italiana/Italiano/pieghevole%20ITA.pdf

masz informacje na jakie konto wpłacić pieniążki ( IT 48 S [tel])
Dzięki bardzo. Jakoś do tego doszedłem. W błąd wprowadziła mnie tylko pracownica banku, z którą miałem przyjemność konwersować nt. przelewów. Na szczęście pracownik hotline'u był bardziej kompetentny.
Dzięki i pozdrawiam.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa