Academia de la lengua - lektorzy

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
bardzo proszę o opinie dotyczące lektorów w Academia de la lengua.
Muszę w ciągu roku bardzo poprawić mój włoski (praca), chciałabym zapisać się na kursy do Academii, ale szukam lektora, który dużo wymaga i każe dużo mówić.
Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia związane z tą szkołą, to bardzo proszę o podpowiedź!
I jeszcze jedno, czy w Academii są kursy włoski w biznesie???
up!:)
Od października mam zamiar zapisać się do Academii na kurs włoskiego. rnMożecie podzielić się ze mną swoimi opiniami na temat lektorów tam pracujących? Z góry dziękuję!
moja koleżnka chodziła do tej szkoły i mówiła że bardziej koncentrują się na pierdółkach typu kuchnia danego kraju,szeroko pojęta kultura (muzyka ,literatura) niż na solidnej nauce języka.Taka krązy obiegowa opinia o tej szkole.Pomyśl raczej o włoskim instytucie,Bravo,profi-lingua
Obiegowa opinia? Czy ktoś z uczących się w Academii, mógłby to potwierdzić?
Do instytutu na pewno się nie zapiszę, bo tam są bardzo liczne grupy, a to mi nie odpowiada. Może Bravo? ALe zależy mi bardziej na Academii, więc jeszcze poczekam na jakieś opinie. Może ktoś się ze mną nimi podzieli :)
zozozo...to chyba dobrze, ze ucza wszystkiego, tzn. jezyka w kontekscie calej kultury i zwyczajow wloskich...mysle, ze pomijajac te sprawy nigdy dobrze nie nauczysz sie mowic po wlosku...a poza tym to chyba wazne, aby nauka nie byla nudna...dla mnie to co napisales jest wbrew twoim zamiarom, zacheta do nauki w tej szkole
pzdr.
nawet na kursie we Wloszech mialam kilka zajec poswieconych glownie opisywaniu jedzenia, roznych rodzajow sera, szynki, formaggio, prosciutto itd itp
a do academii chodzilam na intensywny kurs w czasie lata i nie bylo zle :)
tak ale chodzi o to ze moja koleżanka po roku nauki w tej szkole zrobiła znacznie mniejsze postępy niż reszta jej znajomych (uczęszczających do innych szkół) kuchnia muzyka i tym podobne to są ważne elementy kultury..ale w tej szkole przesadzają z ich "promocją"
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia