Szkoly jezykowe w Bialymstoku...

Temat przeniesiony do archwium.
Chcialaby aby ktos mi polecil szkole jezykowa w Bialymstoku, tylko dobra :)
ja szukałam szkoły w białym, nikt nie był mi w stanie polecic sprawdzonej, a najzwyczajniej miałam tyle kasy żeby opłacić sobie 2000 zł rat, bo o jednej wpłacie nie mam co myśleć. znalazłam jakąś szkołę za 890 zł cały rok (!) ale jakoś nie mam zaufania do niej... :D efekt jest taki, że uczę się sama. ale z tego co wiem, to cała sieć empików jest na przynjamniej dobrym poziomie...
Polecam Języki Świata na Sienkiewicza, ale zależy na jakim poziomie jesteście. Na pewno jest w tym roku początkujący i średniozaawansowany. I ceny nie są aż tak wyskie, poza tym podobno można płacić nawet w 10 ratach.
Ja uczyłam się tam dwa lata i jestem zadowolona, ale już w tym roku niestety brak było chętnych na wyższy poziom. Z tego co wiem, to w Białymstoku niestety włoski nie cieszy się dużym zainteresowaniem. A jeśli już, to są chętni na poziom podstawowy, a później niestety rezygnują.
Jak macie jakieś pytania to piszcie na GG - mój numer 4664702
ja chodziłam na intensywny kurs do Empiku w wakacje i naprawdę jestem zadowolona z tych 2 miesiecy, bądź co bądź, cięzkiej pracy. Ale efekty widać. Mają tam śwetnych lektorów. Chciałam kontynuować w ciągu roku, ale godziny zupełnie mi nie pasują i trochę żałuję. Zapisałam sie do innej szkoły - OK, ale wszystko jest tam ciągle w organizacji i troche chaotycznie, nie wiem, czy bede dalej kontynuować i płacić za cały rok, najwyżej przepadnie moja zaliczka. No cóż, musze przyznać, poleciałam na promocję studencką 787 zl za rok a zaliczki 200 zl. Właśnie też myślałam o Językach Świata (no ale widzę, że nie ma co nawet tam teraz zaglądać, skoro nie ma odpowiedniego poziomu), wiele dobrego słyszałam też o TWP (Towarzystwo Wiedzy Powszechnej), jeszcze tam spróbuję zapukać :)
Dowiadywałam się, w TWP zaawansowanego poziomu też nie mają. Tylko początkujący, po kilku innych szkołach też dzwoniłam, ale nie mają tyle osób chętnych żeby stworzyć grupę na poziomie zaawansowanym.
Chyba mnie źle zrozumiałaś, w Językach Świata poziom jest wysoki, lektorzy też są świetni, także polecam. Tylko osób chętnych na wyższe poziomy brakuje.
rzeczywiście :) mam nadzieje, ze w Językach mają poziom średniozaawansowany, jutro polecę się rozpytać :) ja już po prostu jestem zmączona szukaniem dobrej szkoły, no i b. ważna jest dla mnie godzina, nie jestem z miasta i nie moge sobie pozwolic na zajecia o godz. 19.15, tak jak to jest w Empiku- chociaż szkoła jest naprawdę świetna i jeśli ktoś ma taką możliwość niech korzysta!
Jest jeszcze taka szkoła na Warszawskiej- Constans- ale tam uczą metodą Callana, a ja raczej jestem wzrokowcem niż słuchowcem, no i jest szkoła Berlin- to dość młoda szkoła i zbyt wiele o niej nie wiem, można też zapukać do World for Sale- dość dobra (ale i droga szkoła), zajmuje w rankingu miejsce przed Empikiem (ale nie wiem czy tam mają takie wysokie poziomy). Sluchajcie, ja sie przekonałam, że jeśli chce się uczyć w dobrej szkole i naprawdę się czegoś nauczyć, to trzeba trochę kasy wyłożyć. A jak się pójdzie do tańszej to i kasa przepadnie i niczego się człowiek nie nauczy. Przede wszystkim trzeba najpierw pójść na lekcje pokazowe, żeby mieć wyobrażenie, jak wyglądają zajęcia. No to miłej nauki!
Masz rację, lepiej zapłacić więcej i czegoś się nauczyc. W językach Swiata mają na pewno poziom średniozaawansowany - z super lektorką, miałam z nią zajęcia :)
mogę wam powiedzieć dziewczyny powiedzieć że lektorka z TWP to pieniędze wyrzucone w błoto, nie słyszałam też nic dobrego o World for Sale, kiedyś podobno była tam grupa zaawansowana prowadzona przez p.Tyburczy, a teraz jest inna lektorka, z tego co wiem od znajomych fascynatów to albo w Językach Świata albo Lektorze są wyższe poziomy. Ja zapisuję się na prywatne zajęcia. Napiszę potem co i jak :)
ja pytałam też w Lektorze, ale tam mają tylko poziom podstawowy- jak na ten rok, ale jak będziesz miał(a) jakiegoś fajnego lektora to daj znać, grazie!
i wy wszystkie dziewczyny jesteście z białegostoku? :) jejku, ja myślałam że tu nikt się tym nie interesuje :) co prawda widziałam jedną dziewczynę pytającą o podręczniki w księgarni językowej ale nie miałam odwagi się odezwać... heh kto wie, może się kiedyś na kursach spotkamy :)
Jak widac kilka nas jest :) Ale niestety w naszym mieście włoski nie jest popularnym językiem do nauki.
witam, jestem po drugich zajęciach z lektorką z Języków Świata p. Moniką i w 100% mogę polecić osobom które chcą podnosić swoje kwalifikacje w języku wloskim, zarówno mówienie i pisanie/czytanie na bardzo wysokim poziomie.
Wcześniej uczyłam się u innych lektorów ale teraz mam porównanie, chyba że to kwestia tylko lekcji prywatnych.
Ciao!!!
Super że taka spora grupka się zbiera, ja w tym roku wróciłam do nauki włoskiego po kilkuletniej przerwie, zmuszona byłam do lekcji prywatnych bo żadna ze szkół nie proponuje faktycznie pośrednich poziomów, nie ma też żadnej szkoły któraby faktycznie specjalizowała się we włoskim, bo to Centro Italiano na Warszawskiej to chyba jakaś ściema pośrednictwo pracy bardziej...miałam niekoniecznie wrażenia
Co myślicie o tym by się spotkać i może coś stworzyć, podyskutować po wlosku, choć na skromnym poziomie ale zawsze :)???
Myślę, że fajnie byloby zorganizować jakieś spotkanie :-)
A jeśli chodzi o to Centro Italiano to faktycznie byla ściema, bo juz go nie ma...
ja chyba bym nie mogła podyskutować na żadnym poziomie :D uczę się dopiero tak na poważnie od czerwca... w dodatku nieregularnie, bo sama, w domu. także co do dyskusji po włosku to raczej ciężko by było :) ale ogólnie jestem za :)...
słyszałam że od przyszłego roku ma powstać szkoła języka włoskiego i innych języków, mam nadzieję że będzie można się kształcić na innych niż postawowy czy średni poziomach
Hej dziewczyny, ja właśnie zaczynam moją przygodę z włoskim, w nowej szkole Starwood Broadway mają się odbywać lekcje włoskiego z p.SIemion, istnieje możliwość połączenia włoski+taniec lub włoski po angielsku, namawiam właśnie innych znajomych, myślę że to ciekawa oferta... :)
http://www.starwood-broadway.pl/language/glowna.htm
Pozdrawiam i mam nadzieję że zaistnieje jakieś forum specjalnie dla Białegostoku
Ktoś miał świetny pomysł :-) To musimy się zebrać i stworzyć grupę włoskiego w przyszłym roku. Myślę, że na zajęcia z p. Moniką chętnych nie zabraknie ;-) Jest najlepsza!!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka