kurs włoskiego w Italii - "na własną rękę"

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie jak w temacie - chciałam pojechać z włoskim instytutem, ale jest za późno :(
Teraz chcę sama załatwić sobie taki kurs, czy ktoś z Was ma doświadczenie w tym temacie?

Chciałabym na południe, myślę o tej szkole
http://www.piccolauniversitaitaliana.com/
w TROPEI.
Czy ktoś tam był i może coś doradzić?
Jedz do Reggio Calabria(Dante A.)-są najtańsi bodajże we Włoszech i naprawdę oferują ciekawe zajęcia.Mieszkanie również nie kosztuje wiele,jest cieplutko,Etna w tle,utrzymanie niewielkie w stosunku do północy.Wystarczy wypelnic podanie na ich stronie,posłać zadatek,od razu załatwiaja mieszkanie,przyjada po Ciebie na lotnisko.Na złatwianie nei jest za pózno jeszcze.Ja załatwiałam w lipcu na wrzesien.Powodzenia!
Dziękuję za informację.
Zastanawiam się teraz nad Reggio..
To jest ich strona:
http://www.unistrada.it/ ???

Ile kosztuje kurs + mieszkanie np: za miesiąc?
i jak długi kurs (ile tygodni?) mogę wybrać?
Ja zarezerwowałam sobie kurs przez stronkę www.languagecourse.net Jest dużo taniej niż wykupienie kursu przez polskie biuro. Ja jadę na 4 tygodnie do Rzymu i płacę ok. 1000zł mniej w stosunku do tego co proponują nasze biura. Minusem jest to, że nie mają polskiego przedstawicielstwa, ale oddzwaniają i mówią po Polsku. Chyba warto, choć pewnie łatwiej byłoby mi doradzać już po powrocie. Pozdrawiam Ania
a ktora szkoly wybralas???
kursy wakacyjne (lipiec, sierpien, wrzesien)trwaja miesiac, a oprocz tego sa jeszcze kursy 3-miesięczne (np. pazdziernik-grudzien).
unistrada.it to jest strona uniwersytetu w Reggio :)
miesieczny kurs kosztuje 150 euro plus 70 euro wpisowego

Ja za mieszkanie placilam 150 euro plus rachunki - za miesiac w pokoju 2-osobowym, ale ceny moga byc rozne w zaleznosci od standardu mieszkania i odleglosci od centrum...
nie byłabym soba, gdybym nie poleciła Reggio Calabria. Samo miasto może nie jest najcudowniejsze pod sloncem...znam piekniejsze miasta we Włoszech, ale żadne nie ma tekiego widoku na Sycylię. Szkoła jest ok, mozna sie pouczyc, poziom jest dobry, jak cale miasto tak i szkola zmieniaja sie, na szczescie na lepsze. Polecam.
Ja wybrałam Dilit international house, ale od razu mówię, że był to wybór w ciemno i coś konkretnego będę mogła powiedzieć dopiero po powrocie.
Hello from Italy
I live in Reggio Calabria near the Università per stranieri Dante Alighieri.
Ask me all information you want about city or university.
Dzięki za wszelkie info. Jednak mnie najbardziej, ze względu na lokalizację interesuje Tropea.
Temat przeniesiony do archwium.