Włoski w Poznaniu

Temat przeniesiony do archwium.
Hej,
chcialabym zaczac uczyc sie wloskiego w poznaniu, tylko nie wiem, ktora szkola jezykowa jest dobra..moglibyscie cos polecic?
Witaj, pamietam, ze kursy byly prowadzone dosc ciekawie w malej szkole 'Babel' przy sw. Marcinie - jesli jeszcze istnieje. To przyjemne miejsce i grupy byly niewielkie. Uczyla tam kiedys moja kolezanka i dlatego polecam z czystym sumieniem.
Cześć Aneta, nie wiem jak uczą w szkole Babel ale na pewno szkołą specjalizującą sie we włoskim jest Centrum Nauki Włoskiego Dante Alighieri. Uczyłem sie tam przez rok, lekcje prowadził lektor włoski. Wiem że wszyscy z mojej grupy chcą kontynuować naukę. Mam poczucie, że nie tylko sie czegoś nauczyłem ( o czym mogłem sie przekonać w czasie wakacji) ale atmosfera podczas lekcji była fajna ... no i zajęcia z prawdziwym Włochem.
Witam was ponownie. Arturo ma racje - Dante Alighieri tez z tego, co slyszalam, dobrze prowadzi kursy. Fakt, ze ta szkola zawsze byla nastawiona na konwersacje - nie wiem jak tlumacza podstawy, czyli gramatyke itp.(wiem, ze Babel zatrudnia ludzi po filologiach), ale istnieja juz od paru dobrych lat i nie pamietam zeby ktos narzekal. Pozdrowionka!
Dziękuję:)
ja bede w poznaniu nastepny miesiace...
kto mieska tam???
Rowniez polecam Dante:)od roku tam sie ucze i zamierzam kontynuowac:)
Ja też polecam Dante. Dwa lata sie tam uczyłam i teraz wyjeżdzam na stałe do Włoch. Zajęcia są z nativ speakerami. Ja sama miałam przez dwa lata lekcje z Włochem, ale niestety już tam nie pracouje bo wrócił do ojczyzny. alew szkola jest naprawde fajna. Polecam.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka