kursy w Perugii

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich.
Chcialabym spytac czy byl moze ktos na kursach wakacyjnych w Perugii organizowanych przez tamtejszy uniwerek. Wybieram sie na taki jednomiesieczny kurs, ktory sporo kosztuje i chcialam sie dowiedziec jak to wyglada. Czy
byliscie zadowoleni, moze mieszklaiscie w tamtejszych akademikach. Bardzo bedzie mi milo jak ktos podzieli sie swoimi wrazeniami niekoniecznie z Perugii. Maja
Hej Wybieram sie w tym roku na Erazmusa do Perugii i chce tez pojsc na ten kurs .Mam kolezanke która tam byla .Jak bede miał wiecej informacji to dam znać. Pozdrawiam Krzysiek
Jesli chodzi o kursy jezykowe to sa one prowadzone na Università per Stranieri www.unistrapg.it
Sa tam organizowane zarowno kursy normalne (tzn dla kazdego kto jest chetny i sa one platne) jak i kursy EILC tzn kursy dla przyszlych Erasmusowcow. Kursy EILC sa gratisowe (tzn pokryte grantem z Unii).

Jesli chodzi o Erasmusa w Perugii to jestem ex- erasmuska a obecnie "normalna" studentka na Facoltà di Economia w Perugii.
Ciezko mi teraz napisac cos wiecej bo pomijajac pozna pore opisywanie studiow i zycia w Perugii byloby zbyt dlugie. dlatego jesliktos chce wiedziec wiecej niech napisze domnie na maila: [email] ewentualnie [gg] , stymze ja ostatnio na gg spedzam malo czasu takze lepszy bedzie mail.
pozdrawiam
Hej wszystkim!
Dziekuje, ze napisaliscie. Krzysiek jak bedziesz co wiedzial wiecej, to napisz. Umbryjka, wszelkie informacje beda pomocne, juz wyslalam ci maila. Interesuje mnie, co to sa te kursy dla przyszlych erazmusowcow. Jak na razie mysle o przyjezdzie tak na jeden miesiac na ten kurs platny, ale nie wiem gdzie sie zakwaterowac. Piszcie jak bedziecie cos wiedziec. Pozdrawiam
To znowu ja. Ok, juz sobie troszke poczytalam, na temat tego kursu i przeczytalam tez poprzednie posty, gdzie byla mowa o Perugii. u mnie jest taka sprawa, ze nie studiuje w Polsce tylko w Szkocji i wlasnie tam ponoc maja nam dac jakies dofinansowanie, ktore mozliwe, ze pokryje koszt kursu, w zaleznosci od ilosci chetnych, wiec mozliwe, ze to jest ten kurs chociaz nie jestem na Erazmusie. Teraz najbardziej mnie martwi gdzie bede mieszkac. Pisalam do Casa degli studenti, ale cos mi nie chca odpisac. Hmm...
Cześć, mam zamiar się wybrać na kurs do Perugii w lipcu lub sierpniu, czy jest ktoś kto tez jedzie w takim terminie??
Temat przeniesiony do archwium.