Cultura Italiana w Bolonii

Temat przeniesiony do archwium.
31-56 z 56
| następna
A jakie sa koszty total?
Cześć :)

chciałam zapytać czy ktoś wybiera się do tej szkoły w sierpniu :)?
na 95% ja się wybieram w sierpniu :)
ja się wybieram na kurs od 2 sierpnia, wiec już wkrótce :)
ja prawdopodobnie też :) z warszawy lecisz?
ja jadę autem :) bo jadę z chłopakiem - przy okazji zrobimy sobie wakacje :) tylko ze ja jestem z Siemianowic, także i tak nie leciałabym z Wawy ;) tylko z Katowic jak już :) ale moze spotkamy się na miejscu :)
oo, to szykują się Wam super wakacje, na długo jedziecie? :)
jasne, czyli widzimy się w Bolonii! :)
na 2 tygodnie.. tak jak kurs.. ja na zajecia.. on poczeka na mnie a potem będziemy zwiedzać :) mamy już też weekend pomiędzy zaplanowany na dalsze wycieczki... :) jak chcesz to tutaj masz moje [gg] :)
Wróciłam i polecam wszystkim!! Poznałam wielu fajnych ludzi, zajęcia też byly bardzo fajne, szczególnie konwersacje z Panią Nazareną :)
Sarah2, napisz coś więcej, o zajęciach, i tym, co szkoła oferuje poza lekcjami, itp. Wynajmowałaś mieszkanie przez szkołę? Jak Ci się podobało???
Miło słyszeć, że to fajna szkoła, bo ja tam jadę za 2 tygodnie:)))
Zacznę od tego, ze Bolonia to bardzo fajne miasto. Prawie nie ma tam turystow, nie ma tłumów, i mega zaskoczenie było takie, że prawie wszystkie muzea są za darmo.. osobiście polecam muzeum prehistorii, budynek pierwszej siedźiby uniersytetu no i sam uniwersytet.

Jeżeli chodzi o zajęcia, to dzielą się one na gramatykę i konwersacje, na gramatyce sporo ćwiczeń, ale też sporo mówienia, bo nie zajmowaliśmy sie tylko i wyłącznie gramatyką. Konwersacje mnie się bardziej podobały, były fajne tematy i bardzo sympatyczna Pani prowadząca zajęcia. Po za lekcjami, codziennie są jakieś zajecia kulturowe popołudniu. Albo wycieczki po okolicy, albo jakieś wykłądy o literaturze, muzyce włoch. W pierwszy dzień jest też wycieczka po mieście, zeby wiedzieć gdzie co jest, i kolacja zapoznawcza, ale ja nie poszłam na nią.. z mojej grupy mało osób poszło.

a jeżeli chodzi o mieszkanie, to nie miałam załatwianego ze szkoły ;) mieszkałam w hotelu kawałek od centrum :)
Dzięki za opis:)
A w jakich godzinach były zajęcia???
godziny zajęć zależa od poziomu.. niższe poziomy mają rano od 9 do 12.40 , a wyższe od 13 do 16.40.. :) ja miałam popołudniu, wiec jak chciałam iść na jakieś zajęcia dodatkowe to czekałam w centrum bo one były zwyczajowo kolo 17 - 18 wiec nie opłacało mi się wracać do hotelu..
dzięki za info:)
tylko tak się zastanawiam, jaki poziom jest wg nich wyższy, bo wolałabym się załapać na te poranne zajęcia...
a Ty dobrze znasz włoski, że miałaś zajęcia popołudniu???
znaczy.. ja studiuję italianistykę ;) a tam pojechałam dla podszlifowania w mowie, dla przygody i poznania nowych ludzi - było fajnie.. a poziomy to

A1, A2, B1 rano, natomiast B2,C1,C2 popołudniu :)
to chyba ja też załapię się na te popołudniowe... :/ a może by tak zacząć kurs od początku, tak dla powtórzenia;)) jadę tam ze znajomymi, którzy nie będą chodzić ze mną do szkoły, więc fajnie by było mieć wolne popołudnia

a gdzie studiujesz italianistykę, jeśli można zapytać???:) który rok??
ja też byłam z chłopakiem, który nie chodził na zajęcia.. ale dawaliśmy rade.. ja szłam na zajęcia a on do parku czytać książkę ;) rano zajmowaliśmy się zwiedzaniem, a po zajęciach jakiś spacer i jedzonko.

Teraz w październiku zaczynam 3 rok.. a studiuję w Kolegium Językowym w Gliwicach :)
a jaki był przekrój wiekowy w Twojej grupie i w ogóle w szkole???
Róznie.. w mojej grupie od 17 do 40 paru.. ale bardzo miła grupa i ludzie w szkole ogólnie :)
dzięki za wszystkie informacje!!! ja lecę już w najbliższy piątek:))
też chcę!! ;) baw się dobrze :) i napisz jak wrócisz ;)
a mam jeszcze pytanie, robiłaś sobie wycieczki: Ferrara, Rimini, Modena/Maranello, itp.?
Byłam we Florencji, w Maranello, w Cesenatico i w Riccione.. tylko, że my byliśmy autem wiec co do jakiś pociągów lub innych to nie pomogę..
Hej kochani! Czy ktos z was wybiera sie może jakoś w najbliższym czasie na stypendium do Bolonii? Ja dostałam dofinansowanie na miesiąc i zastanawiam sie o ile wcześniej muszę wpłacić pieniądze przed rozpoczęciem kursu? Może ktoś z was płacił na miejscu?
ja płaciłam zaliczkę przy zapisywaniu się, bo tam było, zeby podać numer karty.. a resztę na miejscu...
Cytat: ewuewu
Hej kochani! Czy ktos z was wybiera sie może jakoś w najbliższym czasie na stypendium do Bolonii? Ja dostałam dofinansowanie na miesiąc i zastanawiam sie o ile wcześniej muszę wpłacić pieniądze przed rozpoczęciem kursu? Może ktoś z was płacił na miejscu?

Skontaktuj się bezpośrednio ze szkołą, od nich uzyskasz najdokładniejsze informacje (adres na stronie http://www.culturaitaliana.eu/).
Ja też płaciłam zaliczkę przed wyjazdem (ściągnęli mi z karty kredytowej), resztę na miejscu gotówką albo przelewem przed przyjazdem.
Temat przeniesiony do archwium.
31-56 z 56
| następna

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia