Czy naprawdę tak jest ? mój przypadek; mam 16 lat, kończe gimnazjum i jestem już zapisana do włoskiego technikum na kierunek z 3ema językami rozszerzonymi (ang, fr, hiszp i oczywiscie wloski) nazywa się - E.R.I.C.A. (Educazione alla Relazione Interculturale nella Comunicazione Aziendale) i w związku z tym będę w 1 klasie?? Z tego co mi wiadomo tak, ale to jest troche glupie bo oni nie mają 6 klasy (ktorą w Polsce zaliczylam) i idą o rok wcześniej, wiec moi rowniesicy będą już w 3 klasie a ja dopiero w 1 tak jakbym nie zdała 2 lata ;/;/
Dodam że nie znam zabardzo włoskiego ale przez wakacje bd miała kurs więc troche sie podszkole. To dlaczego bd musiala zaczynac od 1 klasy? :( I czy po takim technikum i zdanej maurze ma się wyksztalcenie średnie??
Gdzie można znalezc prace po tym kierunku? Czy ciężko mi będzie z tyloma językami naraz? (Każdy z nich po 5 lekcji w tygodniu przeważnie) Czy można nie zdać? Na świadectwie mam w większości czwórki w tym z ang. i fr. a z polskiego 5. Jak myślicie poradze sobie? Poszę o odpowiedzi ;)