Włoski w Krakowie

Temat przeniesiony do archwium.
Szukam konkretnych informacji o kursie włoskiego w Lingualandzie, Profi-lingua i w Instytuacie Włoskim. Mnie chodzi o kurs od podstaw, która z tych 3 szkół jest według Was najlepsza. Zawsze uczyłam się języków prywatnie, więc trudno zdecydować m się na cokolwiek. Proszę o pomoc :)
ja chodzilam do Lingualandu na poziom sredniozaawansowany i jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona. Mam nadzieje, ze z poziomem podstawowym jest tak samo. Duzo mowienia, pisania, czytania... gramatyka bardzo dobrze wytlumaczona.
Jesli teraz beda odpowiadaly mi godziny poziomu wyzej to pojde na pewno i Tobie tez polecam.
dzięki za odpowiedź :) właśnie coraz bardziej skłaniam się ku Lingualandowi, czy tam semestr zaczyna się pod koniec października? bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam informacje na stronie. I czy mogłabyś powiedzieć mi w jakim wieku są kursanci? ;)
wiesz co, najlepiej podejdz sobie do szkoly tak w drugim tygodniu wrzesnia i dowiedz sie, od kiedy zaczynaja sie kursy, bo z tego co pamietam to jest to czas w polowie pazdziernika, ale nie jest to jednakowa data kazdego roku.
Osoby na kursie sa roznego wieku. Ja mialam w swojej grupie osoby w moim wieku (20-21 lat) i osoby troszke starsze ode mnie (24-30), ale to i tak zalezy na kogo Ty trafisz.
Powodzenia!!!
no właśnie byłam tam, kurs dla początkujących zaczyna się 21.10, w sumie dobrze, można sobie jakoś dopasować włoski do zajęć na uczelni :) pozdrawiam

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka