Buongiorno a tutti ! Jak tylko wyskoczyl mi ten watek od razu pomyslalem, ze musze napisac o UniversItalis, nie wiedzialem tylko ze trzeba sie zalogowac :-).
Otóż, moi mili (i moje miłe:) studiuje italianistyke na UW i mialem to szczescie byc (niesfornym) studentem Anny Skarzyńskiej, która odeszla z Katedry i postanowila spelnic swoje marzenia zakladajac szkole jezyka wloskiego od poczatku do konca wedlug swoich wyobrazen o tym, jak powinna wygladac szkola idealna.
O doswiadczeniu (kilkuletnim) w nauczaniu wloskiego w roznych placowkach w Warszawie nie wspomne, napisze tylko ze z calego wachlarza lektorow (i lektorek) na naszych studiach Pani SKA jest absolutnie najlepsza.
Nie przesadze piszac, ze od wszystkich moich nauczycieli jakich mialem w zyciu, dziela ja cale lata swietlne w podejsciu i metodzie nauczania.
Pisze tego posta, bo wiem ze moge ja (i jej szkole) z czystym sercem polecic wszystkim. Zaluje tylko, ze odeszla z Italianistyki no i ze moj wloski jest juz na tyle dobry, ze juz raczej nie spotkamy sie juz w relacji nauczyciel- student, czego bardzo ale to baaaardzo zaluje.... :-)
Pozdrawiam wszystkich !