szkoła średnia

Temat przeniesiony do archwium.
od nowego roku szkolnego mam zamieszkać we Włoszech . Aktualnie chodzę do 1 klasy liceum w Polsce. Moja mama chcę żebym zaczeła szkołę wieczorową bo uważa, że szkołę średnią we Włoszech będe musiała zaczynać od 1 klasy. Ja bardzo bym chciała iść normalnie do szkoły średniej dziennej. Język znam na średnim poziomie, umiem się dogadać byłam już 3 razy we Włoszech , pół roku chodziłam kiedyś na kurs języka włoskiego,i jadę na całe wakacje do włoch więc język jeszcze lepiej podszkolę. Jak myślicie, jakie są procedury ? Przyjęli by mnie normalnie z moim rocznikiem do szkoły? Zaznaczam, że bym mieszkała w Pizie .
..zapewne szkola sprawdzi poziom opanowania przez ciebie jezyka wloskiego zanim szkola zdecyduje..bo nie mama czy ty..ale to szkola bedziecie decydowac..przeegzaminuja cie wstepnie ..itp piszez tu bo chcesz bysmy cie wsparli psychicznie,?? ze cie przyjma?..przyjma ale do 1 klasy..tak ja uwazam i to by bylo najrozsadniejsze rozwiazanie ..
Elf, uwazam tak jak Sette, musisz zaczac od poczatku, ale rok w plecy to nie duzo. Dzienna szkola jest o niebo lepsza od wieczorowej, lepiej przygotowuje do esame di maturità, no chyba ze chcesz pracowac. A wloskiego sie poduczysz i sobie poradzisz. Jest tutaj duzo takich osob jak Ty, dzieci osob pracujacych we Wloszech i jakos sobie radza. Nie martw sie na zapas. W jakim miescie bedziesz mieszkac?
będę mieszkać w Pizie. Ale dla mnie nie jest problemem, żeby cofnąć się o rok, ale według moich obliczeń gdybym była we Włoszech teraz bym chodziła do 3 klasy, we wrześniu powinnam iść do 4 klasy. Ale bez przesady, nie chce chyba cofać się aż o 3 lata
wg Twoich obliczen?..ile msz lat? 16 ?..z ktorego rocznika jestes?
http://pl.wikipedia.org/wiki/O%C5%9Bwiata_we_W%C5%82oszech
tak, mam 16 lat
wlasciwie to i tak nie masz co sie spieszyc z konczeniem szkoly..jest kryzys, mlodzi nie znajduja pracy..ucz sie jak najdluzej i czekaj na lepsze lata D
gdybym miała inną osobowość mogłabym uczyć się całe życie, a że niestety jestem taka, że ciągle muszę mieć jakieś zmiany to chciałabym jak najszybciej skończyć tą szkołę tylko na Boga nie w wieczorówce! Jestem raz: za dobrym uczniem żeby chodzić na wieczorówkę, dwa jestem psychicznie nie gotowa by już wejść w dorosłe życie, chcę jeszcze poszaleć trochę z młodymi, nabrać doświadczenia...
wznawiam.
acha..nadzieja kocha dzieci swoje....
dowiedz sie w Ambasadzie Polskiej wrzymie../.zobacz w google /co pisza o polskiej ,o polskiej maturze jakie przedmioty bedziesz musiala w RZYMIE zaliczyc by miec rowniez polska mature zdawana w Itali
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie