Florencja

Temat przeniesiony do archwium.
mam prosbe do tych ktorzy byli lub sa we Florencji, ile kosztuje mniej wiecej taksowka z lotniska do centrum?
jesli taksowkarz bedzie uczciwy to bedzie to min. 20 euro w dzien powszedni.. bardziej oplaca sie autobus, bo bilet kosztuje mniej niz 5 euro
Akurat tez planuje wybrac sie do Florencji, ale nie moge znalezc zadnego taniego polaczenia z Katowic. Mozesz mi napisac jakimi liniami chsesz sie tam dostac?
Ja lece w lipcu z Warszawy Alitalia, przez Mediolan, cena biletu 246euro.
Dzieki kappala! hmmm,a taksowkarze w tamtych rejonach czesto sa nieuczciwi?:) ja bede we Florencji ok.22, wiesz moze jaka stawka obowiazuje wtedy (tam mniej wiecej).
www.wizzair com: katowice -rzym i pociag.. to chyba najtansze.. pociag z lotniska do Rzymu+ bilet z Rymu do Florencji to koszt ok. 60 euro (juz w obie strony)
wiem ze drozsza, ale nie wiem jaka dokladnie... bywaja i nieuczciwi, z reszta jak wszedzie, choc nie jest to regula... podaje przyklad: z dworca na piazza pitti (jak masz mapke florencji to sprawdz) raz zaplacilam 6 euro, a ostatnio policzyl mi 11, a nie bylo zadnych korkow... Nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi.
Witajcie!Ja lece juz kolejny raz z Katowic do Rzymu ,ale na Ciampino Wizzair-em.Linia jest ok.Placi sie srednio ok.300 zl w obie strony.Na dworzec Termini dojedziecie za 8 euro autobusem.Jesli dalej do Florencji pociag kosztuje 60 euro w obie strony,to nie ma tanszej alternatywy.Pozdrawiam!
Dzięki Wam wszystkim za wyczerpujące informację! osbiście skłaniałem się ku opcji lotu do Boloni (przez Warszawę) a potem podróży pociągiem. Ale może jest prościej przez Rzym tak jak radzicie. W każdym bądź razie stokrotne dzięki za pomoc! Niby to głupstwo, ale fajnie, że można jeszcze w tych dziadowskich czasach na kogoś liczyć!
60 euro policzylam razem z biletem w obie strony z fiumicino na termini (myslalam ze to tam laduje samolot:)))) pociag w obie strony Rzym Florencja kosztuje ok. 40-45 euro
Kappala, mieszkasz we Florencji??? Jezeli tak, to mam pytanko, znasz moze szkole jezykowa: Istituto Italiano na Via Martelli????
Nie nie znam.. Znam tylko uniwersytet:)
centralwings.pl do bolonii za ok 350zl
ale centralwiings, o ile sie nie myle, nie ma lotow z katowic
Masz rację Kappala, Centralwings lata tylko z Warszawy do Bolonii i Katanii. Stąd też moja pierwsza myśl by karnąc się PKP do Warszawy, polecieć do Boloni, karnąć się włoskim PKP do Florencji i .... być na miejscu. Logika jednak (i Wy) podpowiadają, że po co sobie utrudniać podwójnie życie i tracić czas na podróże koleją w kraju i zagranicą, kiedy można z pod domu polecieć do Rzymu Wizzar'em i dotrzeć koleją (co prawda z przesiadką) do miesca przeznaczenia?!.
A tak może nieco z innej beczki, myślałem Kappala, że interesujesz się tylko tłumaczeniami, a jednak tymczasem inne wątki również nie uciekają Twojej uwadze! Nie miej mi tego za złe proszę, cieszę sie z tego bardzo, gdyż omgłrm skorzystać z Twojej wiedzy! (dla mnie pozostającego w kraju - bezcennej).
Milo mi i nie ma za co. Na www.trenitalia.it znajdziesz polaczenia kolejowe miedzy miastami we wloszech. pozdrawiam:)
Dzięki, jesteś bardzo życzliwa! To w dzisiejszach czasach rzadkość, rzekłbym cecha arawistyczna. Napewno skorzytsam z tej stronki jak tyklko juz będę tak daleko z moimi planam.
Pozdrawiam Cię serdecznie Kappala!
wita kappala,ja tez uwazam za jestes zyczliwa osoba doradzilas mi jak szukac stage ecc.a masz gg-bylabybym wdzieczna
Czesc!
ja takze jade w lipcu do Florencji i zastanawiam sie jak znalezc tam mieszkanie. Jade na kurs jezykowy, ale nie chce korzystac z agencji, tylko poszukac alternatywnego rozwiazania. Czy moglabys mi doradzic i powiedziec jak ty rozwiazalas ten problem. Z gory dzieki,
Pozdrawiam
Silvia
Czesc!
ja takze jade w lipcu do Florencji i zastanawiam sie jak znalezc tam mieszkanie. Jade na kurs jezykowy, ale nie chce korzystac z agencji, tylko poszukac alternatywnego rozwiazania. Czy moglabys mi doradzic i powiedziec jak ty rozwiazalas ten problem. Z gory dzieki,
Pozdrawiam
Silvia
ciao.!!!..czy wie ktos cos o uniwessytecie dla obcokrajowcow we Florencji?...lece tam by pracowac, ale z checia poszlabym na niego....dziewczyny...jezeli jestescie z florencji-to moze umowilybysmy sie tam?....na pewno bede potrzebowala kogos kto pomoze mi w tych pierwszych chwilach....dzieki
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa