GRANDE FRATELLO

Temat przeniesiony do archwium.
Ogladaliscie gf we wloszech?Ktora edycja wam sie najbardziej podobala?Mi bez watpienia czwarta.....ciaooooo
mi niestety zadna bo mnie to nie bawilo ale okropnie podobalo mi sie ristorante! bardziej ludzkie moim zdaniem. widzialas?
widzialam,ale mi sie to nie podobalo,bardziej lubialam juz isola dei famosi....a jakie wloskie programy najczesciej ogladasz?
najczesciej najczesniej to wiadomosci! hi, hi a tak po za tym to oktopnie lubie "scherzi a parte". ty jestes we wloszech czy w polsce?
w Polsce a ty?
A Zelig ogladacie? (lo spero...) Albo Volo?
a Amici di Maria De Filippi ogladacie?Ja Zelig czasami
A znacie Katie i Ascania,Costantino i Alessandre?
Maria mi sta proprio sul c... Wczoraj ogladalam Cronache,ale czasem przeginaja... Co do GF to szkoda czasu...
a co to dokladnie znaczy rosso relativo?
nawet sam tiziano nie potrafi tego wyjasnic... ;)
a oglądasz INCANTESIMO su rai 2?
ja nie, ale moja dolce tesciowa oglada "vivere","centovetrine" no i oczywiscie "beautiful"! ;) Swoja droga dlaczego to sie tutaj tak nazywa?
http://www.beautifulitalia.it/ ... i wszystko jasne ;-))))
Ja ogladam wytrwale Amici! Bardzo bardzo ogladam! Choc wolalam jak pokazywali zajecia w szkole niz jak teraz podgladaja, podsluchuja i pokazuja klotnie. Ale i tak ogladam. Zaczelam ogladac w chyba kwietniu czy maju, i na te edycje czekalam cale wakacje.
Wczesniej ogladalam Operazione Triumfo i tez mi sie podobalo, ale Amici chyba bardziej. Ogladam z Warszawy.
Czy sa tu moze jacys zagorzali milosnicy Amici?
Czesc, ja ogladam Amici, w szczegolnosci sobotnie, chyba najlepszy program rozrywkowy jaki kiedykolwiek widzialem, swietnie jest patrzec na postepy tych ludzi, a jak jest sfida to juz wogole ile sie musze nameczyc i ile stresu. Te tygodniowe nie szczegolnie, bo nie interesuje mnie zbytnio ichy zycie w pokouju, raczej tylko od strony artystycznej. Szkoda ze w Polsce nie bylo czwegos takiego.
Teraz w soboty sa wlasciwie tez takie glownie polemiki i plotki plus program na pojedynek. Najciekawszy od dwu tygodni jest czwartkowy program, sfida i popisy.
Wlasnie, to co mi najbardziej sie podoba w tym programie, szczegolnie w poczatkowym etapie programu, to bylo obserwowanie jak ludzie pracuja nad swoimi umiejetnosciami, jak ida w gore, ile mozna wyciagnac jesli sie ostro wziac za siebie. Nawet ktos bez sluchu jest w stanie zrobic postepy w spiewaniu (choc wiadomo, nie stanie sie przez to piosenkarzem, ale daje to satysfakcje), a niezgraba jest w stanie zatanczyc.
To co mi sie mniej podoba, to wszelkie plotkarstwo, podgladactwo, wyciaganie spraw prywatnych, listy od mamusi i lzy ktore maja dac publicznosci podniete do glosowania. Nie podoba mi sie, ze tak duzo do powiedzenia maja telewidzowie a tak niewiele profesorowie.
To nie jest w porzadku ze moze wygrac ktos, kto wcale nie jest najlepszy a tylko najbardziej dal sie poznac publicznosci. Wg mnie nalezaloby dopracowac taki system tego programu, zeby nie bylo tak, ze osoby ktore moglyby bez watpienia wygrac program, odpadaja duzo wczesniej tylko dlatego, ze do pojedynku wybrano dwie najlepsze osoby i jedna z nich musi odejsc.
Ale program uwazam za naprawde bardzo pozytywny i polecam wszystkim ktorzy chca sie uczyc wloskiego i potrzebuja kontaktu z jezykiem. Canale 5 codziennie 16.10-17, czwartek dodatkowo 21-24 a sobota 14.10-16.30
fajnie ze jest osoba, ktorej tez sie podoba ten program. Nie wiesz moze do kiedy bedzie trwac? Wlasnie zszedl ten program bardziej na " kobiece pole", ale to wplyw widzow to oni decuduja co ma sie zmienic, te osoby staja sie ich pupilkami i zanika nie raz to ze sa fantastycznymi artystami, a wchodzi zycie prywatne, ale znowu wiekszosc "gentow" to lubi i glosuje na tego, ktory mu sie podoba
Ja ogladalam od mniej wiecej 3/4 zeszloroczna edycje, skonczyla sie w czerwcu, nie pamietam dokladnie ktorego, wiec i w tym roku tak bedzie. Latem sa eliminacje do programu, we wrzesniu zaczyna sie program ale jeszcze sa to eliminacje tych najlepszych oraz przybywaja osoby ktore wyzywaja na pojedynek kogos z Amici, co wydaje mi sie dobrym pomyslem na sam poczatek, ale potem juz nie, poniewaz w programie powtarza sie czesto, ze wazniejsza jest completezza niz to, ze ktos jest dobrym piosenkarzem czy aktorem, a przeciez taka osoba ktora z domu wyzywa na pojedynek np. piosenkarza nie prezentuje sie w tancu tylko w piosence i czesto eliminuje osobe, ktora juz umiala duzo duzo wiecej.
Teraz w programie niestety, dominuje ten watek Klajdi, niezaleznie od tego, kto co o nim nie uwaza, oni tak jakby nie widzieli, ze im wiecej sie o nim mowi, tym wiecej ludzi na niego glosuje i jesli on stanie do pojedynku z kimkolwiek to w tej chwili napewno wygra (tym bardziej, ze nie jest zlym tancerzem).
Wg mnie ten program by wiele zyskal gdyby po pierwsze potrafiono sie powstrzymac od niepotrzebnego sentymentalizmu, a po drugie, gdyby osob non sfidabile bylo wiecej i to nie bylaby jedynie opinia glosujacych, ale rowniez profesjonalistow. Gdyby do pojedynku mogly stawac tylko osoby ponizej jakiejs oceny danej im przez profesorow. Po to, zeby utrzymac poziom a nie eliminowac takich osob jak np. Massimiliano.
Ja tez wytrawale ogladam Amici ,ale juz nie moge zniesc watku Klajdi....Program w tym roku konczy sie nieco wczesniej niz to mialo miejsce w poprzednich edycjach.dokladnie 14 kwietnia....a kogo lubicie najbardziej?Ja Antonino,Marta,Valeria....Tez ogladalam OPERAZIONE TRIONFO i uwazam ze byla rewelacyjna,szkoda ze nie zrobili drugiej edycji ale to bylo nie na raczke costanzo & co bo za duza konkurencja dla amici....Do tej pory jestem w kontakcie z jedna z uczestniczk Sara B.
Ojej! Z Sara, ta ktora spiewala In assenza di te? Ona te piosenke spiewala duzo lepiej od oryginalu!
Mnie sie konwencja Amici bardziej podoba, ale nie pod kazdym wzgledem.
Kto mi sie najbardziej podoba? Valeria, (i nie moge pojac dlaczego mowia, ze nie umie spiewac i jeszcze ona przytakuje!, a do tego jest wszechstronna... Ancora w jej wykonaniu, to bylo arcydzielko!), Antonino, tylko powinien spiewac piosenki dostosowane do jego glosu, zbyt jest charakterystyczny na bel canto, no i cenie go za to ze mimo niewatpliwych problemow, tanczy! tylko niech on wreszcie przestanie beczec! dalej, Maddalena, ma piekny glos. Rowniez Francesco. A z tych co odeszli, Rosanna, Alberto, Massimiliano, Claudia, Alessia.
Nie wiedzialam, ze to sie w tym roku tak niedlugo juz konczy! Szkoda...
Wlasnie z ta Sara....Tez dziwie sie czemu tak atakuja Valerie,dziewczyna jest wszechsrtonnie uzdolniona i powinna byc jedna z kandydatek do wygrania programu....ale raczej czarno to widze....
A wiesz ze Sara spiewa w chorku w PASSAPAROLA su canale 5 ale teraz jest przerwa na milionerow
Ojej! To bede musiala kiedys to zobaczyc. Jesli masz z nia kontakt, to przekaz jej, ze ma fanke w Polsce.
Tam byla tez taka dziewczyna, Alessandra, bardzo mi sie podobala.
Ja mysle, ze Valeria jest bardzo inteligentna dziewczyna i ludzie sie jakby jej boja.
Natomiast jest faktem, ze cala ta sprawa z Kleidim robi sie juz nudna i wkurzajaca. I to nawet nie chodzi o to, czy sie komus on podoba czy nie. Chlopak wyraznie jest typem ktory lubi podswiadomie skupiac na sobie uwage i robi to niezwykle umiejetnie. Ale wystarczy pomyslec zeby przestac o nim mowic w kazdym zdaniu (patrz wypowiedz Maddaleny, nie potrafila powiedziec dwu slow o sobie nie nawiazujac do niego...).
Chcialabym bardzo zeby w takich programach mialy szanse sie liczyc sprawy talentu i umiejetnosci a nie sentymentalizm i polemiki miedzypersonalne.
wiadomo zawsze mozemy troszke ponarzekac, ale co jak co program jest swietny. Szkoda ze u nas w Polsce jeszcze nie wpadli na pomysl zrobienia troche ambitniejszych programow i wogole rozszerzenia prohgramow o te rozrywkowe. Chodz wkurza mnie (z gory mowie ze nie jestem tolerancjyjny :-) ) ze jest we wloszech propaganda na gejostwo co nie wlacze jakiegos programu sa wszedzie w programach publicystycznych ostatnio w L'infedele programach rozrywkowych prowadzonych przez nich lub gdzie sa glownymi bohaterami. Myslalem ze przenajmniej w takim kraju jak wlochy bedzie utrzymany stary porzadek, juz nie wspominam o programie muzycznym gay.tv - jakas plaga i moda, tu juz nie chodzi o tolerancje tylko narzucanie akceptacji....
no pewnie ze ogladam accalappiacanne: Fabio Volo. Juz nie moglam sie doczekac kiedy wroci:)) Cronache marziane bardzo lubie, ale dlaczego mowisz ze przesadzaja? :)) Do nastepnego programu i obiecanego coito oceanico:)) hehe
to bylo do Kokosza Nell... nie wiem dlaczego tak na szarym koncu sie pojawilo..
certo che conosco Ascanio Pacelli e Catia pedrotti, tra poco si sposeranno.. taka parka, ona snobka, on principe azzurro... a volte guardo anche 'uomini e donne' byłam tam w tym rou w studio w Cinecitta gdzie kreca te wszystkie programy.... pozdrawiam slodko chlopaka o imieniu Giuseppe
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa