Teraz w soboty sa wlasciwie tez takie glownie polemiki i plotki plus program na pojedynek. Najciekawszy od dwu tygodni jest czwartkowy program, sfida i popisy.
Wlasnie, to co mi najbardziej sie podoba w tym programie, szczegolnie w poczatkowym etapie programu, to bylo obserwowanie jak ludzie pracuja nad swoimi umiejetnosciami, jak ida w gore, ile mozna wyciagnac jesli sie ostro wziac za siebie. Nawet ktos bez sluchu jest w stanie zrobic postepy w spiewaniu (choc wiadomo, nie stanie sie przez to piosenkarzem, ale daje to satysfakcje), a niezgraba jest w stanie zatanczyc.
To co mi sie mniej podoba, to wszelkie plotkarstwo, podgladactwo, wyciaganie spraw prywatnych, listy od mamusi i lzy ktore maja dac publicznosci podniete do glosowania. Nie podoba mi sie, ze tak duzo do powiedzenia maja telewidzowie a tak niewiele profesorowie.
To nie jest w porzadku ze moze wygrac ktos, kto wcale nie jest najlepszy a tylko najbardziej dal sie poznac publicznosci. Wg mnie nalezaloby dopracowac taki system tego programu, zeby nie bylo tak, ze osoby ktore moglyby bez watpienia wygrac program, odpadaja duzo wczesniej tylko dlatego, ze do pojedynku wybrano dwie najlepsze osoby i jedna z nich musi odejsc.
Ale program uwazam za naprawde bardzo pozytywny i polecam wszystkim ktorzy chca sie uczyc wloskiego i potrzebuja kontaktu z jezykiem. Canale 5 codziennie 16.10-17, czwartek dodatkowo 21-24 a sobota 14.10-16.30